Home Owner TutoriaL Lirik Lagu
Selamat Datang ke Blog Istikharah Cinta . Terima kasih kerana melawat , dan membaca entry yang dipaparkan . Harap memberi komen dan follow blog ini dan terima kasih kunjungan anda amat saya hargai , syukran jiddan :)

Followers

Friday, December 19, 2014

Final is around the corner .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Alhamdulillah , masih berkesempatan untuk update blog . Btw , kekadang ada story yang nak diluahkan tetapi tak tahu ingin mulakan macam mana . Bila dah ada kesempatan ini , akan ku karang sebaik-ii nya , haha .

Berbalik kepada tajuk di atas . Hujung bulan disember nie wani akan tempuh final exam untuk semester lima (5) . Okeyy ! Lagi satu sem je tinggal , inshaaAllah . Dibawah nie jadual final exam . Alhamdulillah , tak ada dua (2) subjek pada hari yang sama . Sekarang adalah study week . Akanku guna study week nie sebaik mungkin dan menghantar segala-ii assingment yang tertangguh . Ermm , terasa ada setengah subjek carrymark macam sikit . Kalau pulun untuk final per40 , inshaaAllah , lulus . Tapi belum cuba belum tahu . 


Doakan wani dan kengkawan satu kolej KUISAS . Diploma dan Ijazah . May Allah Ease . Rasa takut jugak sem nie , kena naikkan pointer dan GPA . Mudah mudahan Allah permudahkan perjalanan peperiksaan kami , Rabbi Yassir Wala Tuassir . BittaufiQ wannajah . 

Boleh amalankan doa-ii dibawah untuk peperiksaan .

 . Doa Sebelum Masuk Dewan Peperiksaan .

"Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)"

 . Doa Sewaktu Lupa Menjawab Soalan .

"Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai, Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)".


"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin."
Maksudnya: "YaAllah Permudahkanlah Jangan Dipersulitankan dan Kau akhirkanlah dgn Kebaikan."


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||