Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Friday, November 04, 2016

Jualan Buku

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Image result for books tumblr

Alhamdulillah . Masih berkesempatan untuk update blog kesayangan nie . Dah lama tinggal . nie pun pakai wifi sekolah , hoho .

Sedia maklum , mungkin ada yang tahu dan tak , wani ada buat jualan buku secara online . Allah , bukan nak kata apa , hari-ii fikir macm mana nak tingkatkan sale jualan buku nie . Kalau dengan cara menghadap laptop then setiap jam update buku tak terbuat rasanya dengan ada pendapatan tetap ini , kekadang ada fikir gak , nak je duduk depan laptop seharian , masa kerja macm office dan update buku saja tapi pendapatan tak sebanyak kerja tetap ini .

Bila kerja bawah orang nie , kita kena ikut arahan boss tak boleh memandai nak bagi freegift , postage free dan sebagainyaa . Melainkan atas arahan boss tersebut tapi sepanjang wani buat side income nie , diskaun akan diberikan atas arahan boss .

Banyak juga join group dan bertanya-ii tentang jualan mereka . Kebanyakkannya suri rumah dan student , memang banyak masa nak buat jualan online , update hari-ii , setiap masa dan dapat pula orang atasan yang sering bagi manfaat kepada customer mereka .

Ottoke ? Macam mana nak belajar tingkatkan sale jualan buku nie melalui online ? Wani tengok antara yang terkenal dengan jualan buku online Sahabat At-Taqwa , Sahabat E-Nur dan sebagainya . Bila buka insta mereka , wahh daebak ! Beribu follower , komen dan likes . Diaorang keluarkan duit ke haa untuk beli followers dan likes facebook ?  Hahaha . Kekadang sampai fikir macam tu . Tapi takkan wani nak minta duit dekat boss pula sedangkan dia dah ada kedai sendiri  .

Setakat nie jualan buku wani dalam sebulan adalah customer sorang atau dua orang , haha . Sedih kan ? :') Hehe cuma fikir takpela , pelan pelan . Allah akan bagi setakat mana usaha dan kemampuan kita . Mudah mudahan InshaaAllah , mana tahu satu hari nanti wani boleh bukak kedai buku dan stationery sendiri . Aamiin (:

Alang-ii dah baca , jom lawat laman web Dunia Iman Bookstore (:

Facebook : https://www.facebook.com/duniaimanbookstore/Instagram : https://instagram.com/duniaiman_bookstore/Twitter : https://twitter.com/duniaimanTelegram : https://telegram.me/duniaiman_bookstoreWebsite : http://duniaiman.com/

Dunia Iman Bookstore menjual buku dari pelbagai penerbit , buku agam dan buku latest , CD agama juga ada jual seperti bacaan Al-Quran , nasyid , doa kanak kanak . Semua ada . Buku prasekolah dari umur 4 - 6 tahun pun sedia dalam jualan kami .

Boleh recommend kepada rakan-ii , sanak saudara anda jualan buku online wani nie . InshaaAllah , cuba cari buku pilihan customer .

Sampai sini jaga post wani . Ada peluang wani akan menaip lagi . Kena jaga budak transit , hehe . Maaf sekiranya ada salah dan kekurangan atas post kali ini .




|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||