Home Owner TutoriaL Lirik Lagu
Selamat Datang ke Blog Istikharah Cinta . Terima kasih kerana melawat , dan membaca entry yang dipaparkan . Harap memberi komen dan follow blog ini dan terima kasih kunjungan anda amat saya hargai , syukran jiddan :)

Followers

Sunday, July 19, 2015

Cerita Raya

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Tak terlambat lagi kan nak buat ucapan raya ? hehehe . 

" Selamat Hari Raya Aidilfitri . Minal Aidil Wal Faizin "

Hari nie baru berkesempatan nak bukak blog dan baca cerita raya blogger . Nampak nya raya orang semua meriah-ii dan tak ada yang duka pun . Aku , malam raya kedua dah sakit hati , haha . Takpe je , itu ignore kan .

Bila tiba hari raya , mesti dalam fikiran hanya Biskut Almond London . Itu biskut wajib tiap-ii tahun ibu tempah . Tahun nie ibu beli dua (2) balang , pastu dapat sebalang (1) dari Mr. Gomok dan kek lapis sarawak . Sedap kek sarawak yang mak Mr. Gomok nie buat , family wani pun kata sedap jugak .


Bila pagi raya , wani akan cari rendang dan lemang . Tahun nie nenek buat rendang daging , nasib tak pedas , hee . Wani tak makan ketupat atau nasi impit , selalu makan lemang je . Tu pagi raya cari lemang , tak cari nasi impit . 

Hari raya pertama , solat raya . Dah balik solat raya bersalaman dengan ibuayah , nenek dan sanak saudara yang halal di salam serta tak ketinggalan , dapat duit raya , hahaha . Nak cerita pasal tema raya ? Ermm , tema raya family wani always warna warni . Jadi , tahun nie baju raya warna maroon sama dengan ibu , adik kedua (2) dengan bongsu warna green light , ayah pula warna firus . Wani rasa tahun nie last dapat duit raya sebab masih belajar , tahun depan tak dapat dah sebab dah kerja , inshaaAllah . Hari raya pertama tak ada gi beraya rumah sesiapa pun , cuma makan makan makan dan makan :D

Hari raya kedua , pak ngah ajak beraya rumah sepupu sepapat , tak tahu lah rumah berapa pupu nie , wani ikut je . Adalah dekat dua (2) , tiga (3) buah rumah pergi raya . Dah penat beraya , balik rumah kemas-ii pakaian dan terus balik Batang Kali . Ibu kata biar penat sekali , sebab tu terus balik Batang Kali .

Itulah cerita raya nya , hahaha . Tak adalah menarik sangat , biasa biasa je untuk dikongsikan . Selamat hari raya semua .



Sumber Gambar : Google image .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||