Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Thursday, April 27, 2017

Widget Followers Hilang

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Image result for computer tumblr

Alhamdulillah , masih berkemampuan nak update blog . Okeyy , blog ini wani selalu buka untuk baca blog orang lain , tapi jarang update blog . Dalam selalu buka blog , wani perasaan widget followers tak kelihatan , jadi masa tu fikir mungkin lambat loading . Sebab buka kejap kejap saja .

Baru baru nie baru perasaan widget followers tu memang tak naik . Bila pergi blog orang wani perasan yang widget follower dah berwajah baru . Jadi macam mana wani dapatkan balik widget followers tu ??

Wani ada cuba beberapa cara untuk masukkan widget followers tapi tak berhasil . Ia akan keluar 
" Please correct the errors on this form "
Maksudnya apa ??


Mungkin mana mana blogger yang tahu dan sudi boleh tolong tunjuk ajar wani untuk kembalikan widget followers tu semula . Boleh contact wani direct dekat facebook atau tahu mana mana link yang ajar penyelesaian nya boleh drop link dekat sini . Boleh juga kalau nak komen dekat sini . Terima kasih (:

Wani bab bab macam nie agak lemah juga :D


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



Thursday, April 20, 2017

Lirik Lagu : Mungkin ( Dia Band )

|| Assalamualaikum ||

Image result for heartbroken tumblr pictures

Mungkin inilah satu cara
Tuhan mengajar kita
kenali erti tabah

Walau aku amat mncinta
Namun hati tak rela
Kasih ku diperdua

kamu kamu kejamnya sungguh
membuat aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
hati yang berkecai sejuta
jika ada lain ke rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Jika diriku kan kembali
Mungkin juga salah ku
Terlalu mencintaimu

Kamu kamu kejamnya sungguh
Membuat aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Kenapa kau lukakan hatiku

Mungkin belum pernah kau rasa
Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia





|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Lirik Lagu : Saat Bahagia ( Ruffedge )

|| Assalamualaikum ||

Image result for love tumblr

kisah cinta kita
Kini ku lagukan 
Tulus ikhlas dari hati ini
Moga dikau mengerti

Haruman diriku
Senyuman di wajahmu
Didalam mataku ada daku

Ku rasa bersyukur
Ditemukan denganmu
Alangkah indahnya tersusun
Jiwamu didalam jiwaku

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa

Walau begitu kita seharusnya lebih memahami
Mengharungi rintangan yang meminggir
Oh . sayang perjalanan begini
Kita hadapi hingga ke akhir

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa

Di saat ini
Perasaan ini ku lagu
Ku nyanyikan keputusan dihati

Di saat ini . . inginku dengar darimu

Perasaanmu tentang kisah ini .

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata ( sampai disini ) indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa


bersama selamanya kau dan aku ( 3x )

Bersama merasa .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Saturday, February 04, 2017

GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum . Salam Perkenalan (:
Boleh panggil , wani . Berusia 23 Tahun . Menetap di Selangor


Tarikh Tamat : 13hb Februari 2017



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||






Sunday, January 01, 2017

Kisah Baru 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Image result for happy new year 2017


Alhamdulillah , Allah beri untuk bernafas merasai tahun baru 2017 . Selamat tahun baru diucapkan kepada pembaca blog ini , rakan-ii dan yang mengenali diri ini .

Selamat tinggal 2016 , banyak kenangan manis dan pahitnya . Kenangan yang manis , inshaaAllah akan diingati dan dikenang . Kenangan yang pahit , wani akan jadikan pengajaran , dan kesedihan yang dirasai akan dipadam pelan-ii .

Dalam 2016 , terasa banyak pahit daripada manis  . Semoga tahun nie banyak manis daripada pahit dan perbaiki diri ke arah yang lebih baik (:

Setiap kali tiba tahun baru mesti memasing ada azam dan semangat tersendirinya . Wani doakan azam korang akan tercapai dengan baik dan mudah dilakukan .

Tahun 2017 . Umur pun meningkat dah , 23 tahun image InshaaAllah , kerja tempat yang sama , rumah yang sama , bekerja dengan orang yang sama , hadap mulut yang sama , haha . Banyakkan saving daripada boros seperti tahun lepas walaupn dah capai target . Cumanya tahun nie nak target lebih sikit , inshaaAllah , ada perancangan yang lebih baik , semoga Allah permudahkan . Dan tingkatkan amal ibadah untuk bekalan ke akhirat serta melahirkan wani yang pandai masak image .

Semoga tahun tahun sebelum nie ada pengajaran dan tahun ini akan jadi lebih baik daripada tahun lepas . Oh ! tahun lepas (2016) , ramai kawan wani kahwin dan melahirkan anak . Alhamdulillah , tahniah . Semoga menjadi isteri & ibu yang mithali buat anak dan suami  .


|| Nota Hati ||Selamat Hari Lahir buat ibu 

Semoga ibu panjang umur , murah rezeki , dikurniakan kesabaran dan kesihatan yang berpanjangan untuk mengharungi hidup didunia dan mendoakan kami adik beradik . Ibu adalah segalanya buat kami dan buat ayah . Semoga ibu dirahmati Allah dunia dan akhirat :)


Sekian untuk pembukaan lembaran baru tahun 2017 . Semoga semua dalam lindungan Allah . Ada peluang ruang dan masa , inshaaAllah akan menulis lagi post akan datang . Maaf sekiranya ada kekurangan dan kesalahan pada post ini .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||




Monday, December 12, 2016

Kursus Tadika .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Alhamdulillah , baru berkesempatan nak update blog nie . Niat nak update tu dari bulan 11 lagi . sekarang dah masuk bulan 12 tertangguh . Nie bukan sikap yang baik yee , hehe .

Bulan 11 bebaru nie , wani dan seorang kakak , kawan sekerja (Kak Fiza) telah dihantar oleh pengusaha untuk mengikuti kursus pendidikan awal kanak-ii . Tempat kursus tersebut di Genting Highland . Kursus nie mengabungkan jabatan Kemas , Perwani , Swasta , Prasekolah , Perpaduan , dan PERMATA .

 Hari Pertama ( 18hb November 2016 )



Kami kene berkumpul dekat kawasan bundle , kawasan tu macam stesen bas jugak laa . Wani ingatkan empat (4) orang je sebab pengusaha kata empat (4) je akan tunggu bersama nanti . Rupanyaa , huuu ramai , dari serendah pun ada . Dekat sini terjumpa kawan sek rendah dan menengah , mereka kerja bawah tadika yang sama . Lama juga la tunggu bas sebab dalam tentatif program pukul 2 lebih sampai tapi bas sampai 3.30 petang , rupanya ada masalah pada bas .

Tengah tunggu bas



Lepas bas sampai kami pun bertolak ke Genting Highland . Dalam pukul 4.15 atau 4.30 petang baru sampai tempat kursus . Turun bas , check nama dan tadika kemudian ambik tshirt yang dikhaskan dan last check point untuk ambil no kunci bilik memasing . Ingatkan bilik kongsi , macam asrama rupanya bilik sorang satu  hanya share tandas dan bilik air je dengan jiran bilik . Seronok kan bilik sorang satu ? Hehehe . Al kisah , no bilik wani belakang , hujung blok tapi ada kawan bagi kunci bilik dia sebab dia takut tidur seorang , jadi dia share bilik dengan kawan dia . Bilik kami bersebelahan saja .




Dalam bilik tu tersedia katil , selimut , bantal , singki , televisyen , sejadah , penyidai tuala dan papan seterika . Jadi jangan risau sekiranya anda ada kursus disini memang ada tempat untuk seterika baju-ii anda . Lepas kemas beg apa semua , kami pun turun untuk hidangan makanan petang di dewan makan yang disediakan 


Lepas makan , ada ucapan sikit dari urusetia program , untuk program hari tu dan menyebutkan beberapa perkara . Selepas habis ucapan urusetia , mereka pun mengadakan aktiviti riadah . Dalam imaginasi , riadah dekat padang , rupanya dalam dewan makan tu ja . Lepas riadah , kami pun ke bilik untuk solat dan bersiap diri untuk aktiviti malam . 

Aktiviti malam perasmian program Early Childhood Education Conference dari Timbalan Menteri Pendidikan , P.Kamalanathan . Aktiviti diadakan di bangunan pentadbiran , dari aktiviti tersebut dapat tahu  kumpulan mana , siapa ahli kumpulan dan sebagainya . Wani berpisah dengan kak fiza , dia kumpulan lain . Selepas pengucapan perasmian , ada perbentangan dan ucapan dari PERMATA dan Ketua Prasekolah . 

Habis perasmian dan ucapan , kami pun menjamah makan malam , supper dan pulang ke bilik . Oh yaa ! dari bilik nak ke dewan auditorium tu ada tangga yang terlalu panjang . Dengar cerita ada 114 tangga . Bila terfikir kesian makcik-ii yang tua terpaksa naik dan turun tangga tu , dahlah malam ada 2 lampu je dekat tangga tu . Bagi wani tak patut betul .

Gambar tangga waktu siang , atas tu pun ada lagi tangga

 Hari Kedua (19hb November 2016)

Pagi subuh , berjemaah dekat surau dan lepas subuh ada tazkirah . Sampai pukul 7 nak ke 8 pagi cam tu . Lepas habis tazkirah , kami balik ke bilik bersiap diri untuk sarapan dan aktiviti pada hari tersebut . Aktiviti dekat bangunan pentadbiran , kena naik tangga yang sama . 

Huu , memang lenguh kaki dibuatnya nasib kursus dua (2) hari satu (1) malam ja . Yang ada kereta , senang boleh naik kereta ja tak yah berlenguh kaki . Siapa bakal ada kursus disini wani nasihatkan kalau ada kereta , bawalah kereta .

Aktiviti pada hari tu perbincangan dalam kumpulan LDK . Berbincangan mengenai kanak kanak . Dari segi enam (6) tunjang , moto halus dan kasar dan sebagainya . Setelah berbincang , kena gabung dengan satu kumpulan lain dan melalukan sketsa untuk dipersembahkan dalam auditorium nanti . 



Hasil perbincangan dan sketsa habis pukul 1.30 tengahari . Turun tangga dan ke dewan makan untuk makanan tengahari . Habis makan , ke bilik solat zohor dan perkemaskan beg untuk pulang .

Dalam pukul 3.00 petang gerak ke auditorium untuk persembahan sketsa dan majlis penutupan program Early Childhood Education Conference .


 Persembahan dari kumpulan-ii 


Habis ke persembahan kumpulan . Tibalah majlis penutupan dari isteri Timbalan Menteri Pendidikan dan Menteri Pembangunan Wanita , Keluarga dan Masyarakat .

Pengucapan dari isteri Timbalan Menteri Pendidikan

Ucapan penutupan dari Menteri Pembangunan Wanita , Keluarga dan Masyarakat


Habis pengucapan , diadakan aktiviti penyampaian hamper dan sesi bergambar beramai-ii . Habis semua aktiviti dalam auditorium , kami pun bergerak keluar dari auditorium . Masa turun tangga tu dah nampak bas sedang menunggu . Kami terus ke bilik , serahkan kunci dan naik bas untuk pulangg image .

Sekian , aktiviti pada kursus tersebut . Mohon maaf atas salah dan silap . Baik itu datang dari Allah , buruk itu datang dari kelemahan diri sendiri . InshaaAllah , ada masa terluang akan menaip lagi , maaf atas kekurangan post kali ini (:


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



Friday, November 04, 2016

Jualan Buku

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Image result for books tumblr

Alhamdulillah . Masih berkesempatan untuk update blog kesayangan nie . Dah lama tinggal . nie pun pakai wifi sekolah , hoho .

Sedia maklum , mungkin ada yang tahu dan tak , wani ada buat jualan buku secara online . Allah , bukan nak kata apa , hari-ii fikir macm mana nak tingkatkan sale jualan buku nie . Kalau dengan cara menghadap laptop then setiap jam update buku tak terbuat rasanya dengan ada pendapatan tetap ini , kekadang ada fikir gak , nak je duduk depan laptop seharian , masa kerja macm office dan update buku saja tapi pendapatan tak sebanyak kerja tetap ini .

Bila kerja bawah orang nie , kita kena ikut arahan boss tak boleh memandai nak bagi freegift , postage free dan sebagainyaa . Melainkan atas arahan boss tersebut tapi sepanjang wani buat side income nie , diskaun akan diberikan atas arahan boss .

Banyak juga join group dan bertanya-ii tentang jualan mereka . Kebanyakkannya suri rumah dan student , memang banyak masa nak buat jualan online , update hari-ii , setiap masa dan dapat pula orang atasan yang sering bagi manfaat kepada customer mereka .

Ottoke ? Macam mana nak belajar tingkatkan sale jualan buku nie melalui online ? Wani tengok antara yang terkenal dengan jualan buku online Sahabat At-Taqwa , Sahabat E-Nur dan sebagainya . Bila buka insta mereka , wahh daebak ! Beribu follower , komen dan likes . Diaorang keluarkan duit ke haa untuk beli followers dan likes facebook ?  Hahaha . Kekadang sampai fikir macam tu . Tapi takkan wani nak minta duit dekat boss pula sedangkan dia dah ada kedai sendiri  .

Setakat nie jualan buku wani dalam sebulan adalah customer sorang atau dua orang , haha . Sedih kan ? :') Hehe cuma fikir takpela , pelan pelan . Allah akan bagi setakat mana usaha dan kemampuan kita . Mudah mudahan InshaaAllah , mana tahu satu hari nanti wani boleh bukak kedai buku dan stationery sendiri . Aamiin (:

Alang-ii dah baca , jom lawat laman web Dunia Iman Bookstore (:

Facebook : https://www.facebook.com/duniaimanbookstore/Instagram : https://instagram.com/duniaiman_bookstore/Twitter : https://twitter.com/duniaimanTelegram : https://telegram.me/duniaiman_bookstoreWebsite : http://duniaiman.com/

Dunia Iman Bookstore menjual buku dari pelbagai penerbit , buku agam dan buku latest , CD agama juga ada jual seperti bacaan Al-Quran , nasyid , doa kanak kanak . Semua ada . Buku prasekolah dari umur 4 - 6 tahun pun sedia dalam jualan kami .

Boleh recommend kepada rakan-ii , sanak saudara anda jualan buku online wani nie . InshaaAllah , cuba cari buku pilihan customer .

Sampai sini jaga post wani . Ada peluang wani akan menaip lagi . Kena jaga budak transit , hehe . Maaf sekiranya ada salah dan kekurangan atas post kali ini .




|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||





Followers

DuniaIman_Bookstore

|| Tuan Blog ||

|| Intai Dari Mana ? ||