Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Saturday, December 01, 2012

Segmen Pendek : Aku dan Lagu

Sabtu , 01 / 12 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai December ! Sedar-ii kita dah berada dalam hujung bulan tahunan . Rasa macam semalam masuk sek , hahaha #bohong ! . Okey , tak nak basah basi at sini :D

Serius ! wani suka join segmen miss Z , kekadang bila nak join je dah tamat ! huwawawa :'( . Dengan kesempatan yang ada lagi setengah jam , wani nak ambiklah peluang tu untuk join segmen ini .

miss Z berceloteh
klik banner untuk join :)

Tagging : Yana , kirah , kamu
Wani paling suka lagu - Cukup Indah , Aliff satar

Suka lagu tu sebb itulah lagu yang wani bagi at sahabat wani dan bley dikatakan itu lagu tema persahabatan ktorang :) , tapi kami adalah ubah lagu tu sikit-ii , hehe . Tu kan lagu laki untuk perempuan . Kami ubah supya jadi perempuan untuk perempuan :)

Wani suka lagu yang berbentuk instrumental - A River Flows In You & Kiss The Rain , Yiruma

Suka dengar lagu macam nie bila dudk sorang-ii dan terkenang-ii benda yang lepas , ataupun termenung dan disusuli lagu-ii berbentuk macam ini .

Wani jugak suka lagu - Aku Ingin MencintaiMu , edcoustic

Lagu ini , wani akan mainkan dan akan dengar banyak kali untuk muhasabah diri wani , ingat balik dosa-ii lepas , hehe . Tapi sangat suka lah lagu ini , kekadang lagu ini boleh buat wani menangis malam-ii :)




Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday #03

Rabu , 28 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Hargailah usia hidup kita ini dengan melakukan amal kebaikan
Dan ,
Jangan biarkan usia hidup ini disia-ii kan dengan perkara yang tidak baik
Kerana ,
Bila nyawa dan jasad terpisah tiada peluang kedua kali untuk kita lakukan amalan kebaikan




Monday, November 26, 2012

Segmen : Saya Mahu Direview By Nurul

Isnin , 26 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Jom join :) 

klik banner untuk join :)

Bermula : 25 / 11 - 02 / 12


Thursday, November 22, 2012

Campur-II

Rabu , 22 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Campur-ii ? Apa tu ? Haha , wani akan tulis entry kali ini dengan pelbagai cerite tanpa ada tajuk khusus .

Disebabkan semalam adalah hari yang happy bagi wani , inshaaAllah :) . Wani berjaya memperolehi lesen P , syukur Alhamdulillah . Walaupun itu adalah ulangan , sebb mula-ii test jpj , wani gagal bahagian parking .



Korang takut ular ? Mungkin setengah takut atau geli dan begitu sebaliknya , tak takut . Macm kawan wani nie , dulu bela hamster tapi hamster tu dy dah bagi at kawan wani lagi sorang . Wani pernah jaga hamster tu , bagi makan , tukar tempat tidur , kemas tempat hamster DLL .




tapi sayang , seekor dah mati . Lepas tu ganti yang baru . Ular tu plak , tak adalah sebesar ular at zoo tu , haha . Ular tu kecik ja , ta halus , hee . Nak tengok ??



Kali nie 2 cerita , nanti 10 cerita plak , tapi tak nak buat hikayat 1001 cerita (",)




Wednesday, November 21, 2012

Toturial : Sidebar Simple

Rabu , 21 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai korang-ii , hehe . Hari ini wani nak buat toturial dari permintaan seorang rakan ini . Kepada rakan itu ( wanie15 ) , terima kasih ya mengajukan soalan ^^ . Soalanye berbnyi begini :-


Okey ! Apa yang wani faham mula-ii yang dimaksudkan rakan ini adalah seperti ini :-


01 ) Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript

02 ) Copy kod ini bawah ini dan paste dalam kotak HTML .
<div style="background: #F3F781 repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #FFBF00; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px; -moz-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; -webkit-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; "><center></center>

Masukkan code HTML korang . Seperti widget , banner , image , shoutbox , DLL

</div>

03 )  Save :)

Kod warna boleh ambik di sini --->> ( Tekanlahsaya )

Nota PintuPink : Warna background kotak , boleh tukar warna yang korang suka .
Ungu : Garisan luar sidebar . Boleh tukar dengn solid , dotted , dashed .
Merah : Warna garisan kotak .
Oren : Warna bayang-ii kotak ( luar kotak )


Monday, November 19, 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

Isnin , 19 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Lama rasanya tak join segmen blogwalking ( BW ) , tapi hari nie tibe-ii rajin plak , haha *dan-ii lhkauwani,hee:D

klik banner untuk join :)

RM10 topup untuk 3 orang blogger yang bertuah by Random


Monday, November 12, 2012

Follower-300

Isnin , 12 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah , blog wani nak mencecah 300 orang *wah ! tak disangka-ii ^^ .

Dan , wani nak review follower yang ke-300 itu . 
Ini first time wani buat entry tentang review follower . Sebnarye nak buat sangat , tapi tak tahu macmne nak buat , hehehe . Ini adalah permulaan yang pertama :)

Terima kasih dan tahniah kepada adik Farah Hanani Razali , kerana jadi follower yang ke-300 untuk blog ini :)


Jom singgah , melawat , menziarah , berkunjung di blog adik farah ini . Wani kurang pasti blog yang dy selalu guna yang mana , kerana , dia mempunyai 2 blog *standard la tu , hee



Toturial : Hantar Meseg Facebook Melalui E-mail .

Ahad , 11 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai semua ! shat tak ? kalau shat , alhamdulillah . Tak shat ? alolo , ta pe mkan ubat dan bnyakkan minum air msak *ada gaya doktor tak ? ^^

Okey , wani dah lama nak update pasal nie tapi mungkin ramai dah thu dan mungkin ada yang tak tahu , post ini dah lama disimpan rapi dalam draf (",) .

Korang bley guna cara ini , jika tempat korang tak dapat nak guna facebook . Wani selalu guna cara ini , dan wani rasa nak share dengn korang .

Nak tahu cara-ii nya :-

01 . Bukak akaun email korang , gmail atau yahoo ( sama caranya )
02 . 

- klik dekat karang dan masukkan alamat email facebook yang korang nak meseg itu

03 .

- alamat email tersebut , korang boleh dapatkan di about .

04 .

- Korang boleh mula karang meseg :) , dan hantar .

05 . Meseg korang siap dihantar dan penerima itu akan terima meseg korang di kotak inbox .




P/S : Korang bley cuba kalau nak , insyaAllah mnjadi sebb wani dah buat bnyak kali dekat kolej . Kalau andaikata tak mnjadi , minta maaf sangat-ii . Kalau mnjadi bagus la *tepuk keriangan , hehe





Sunday, November 11, 2012

Segmen :- Nak Doodle Muslimah niy ?

Ahad , 11 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai semua-ii yang tengah baca blog ini ^^ , dah lama blog ini dibiarkan , dahla ditinggalkan dalam keadaan yang kuyu dan layu lagi tak bersiram :D *melalut dah !

Okey , wani nak join 1 segmen nie , dah lama tak join segmen-ii nie .

klik banner untuk join :)

Nama Pendek : Syazwani

Warna Tudung : #F4FA58
Warna Pensel : #F4FA58 & #FACC2E 

Tag : Tata & Titi


Wednesday, November 07, 2012

Wordless Wednesday #02

Rabu , 07 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Mati itu pasti !!

Semua makhluk suatu hari nanti akan meninggalkan dunia ini , jadi banyak-ii kanlah amalan kita untuk bekalan diakhirat nanti dan agar amalan dan hidup kita dirahmati Allah .
Aamiin :)




Thursday, November 01, 2012

AlhamduliLlah

Khamis , 01 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Habis je periksa , terus lega , lega tak bermakna gembira kerana , wani tak pasti apa yang wani jawab dalam kertas peperiksaan .

Ermm , habis je exam , boleh balik , tapi wani tak balik seusai ja habis periksa , wani balik agak lewat sikit . Balik bila semua orang dah habis exam ( sabtu , 03 / 11 )

Barang pun tak kemas lagi nie , lepas update blog wani akan kemas barang , hehehe . Nak settle kan bilik , bersihkan bilik *memerlukan tisu yang bnyakkkk ! :D .


Tuesday, October 30, 2012

Cerialah wahai hati :)

Selasa , 30 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Tuhan mengizinkan kita disakiti , 
agar esok kita tahu cara untuk mengubati orang yang terluka .
Tuhan membuat kita menangis , 
agar esok kita mampu menghiburkan orang yang kesedihan .
Tuhan menjadikan kita manusia dengan mempunyai kelebihan dan kelemahan ,
agar kita sedar dan tahu bahawa dengan hanya
BERDOA DAN BERUSAHA .
Tuhan akan menjadikan
segalanya indah pada waktunya .

InsyaAllah :)


Sunday, October 28, 2012

Jom Tambah Follower Twitter

Ahad , 28 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Wani nak join segmen follow twitter , memg sebelum nie dah join , kalau nak join lagi bley kan ?? hehe * don't say i tamak , :D

klik banner untuk join :)

Nie link twitter wani , klik la (",)
https://twitter.com/waniezunidan

Nak senang , korang klik at sidebar wani



TAG : Comey





Friday, October 26, 2012

Jom tingkatkan follower Twitter sampai lebam

Jumaat , 26 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai ! macam mana suasana raya haji korang tahun ini ?? meriah , atau sunyi atau tak rasa apa-ii ? tanyalah diri korang , apa yang korang rasa :D .

Wani tinggal lagi 2 paper untuk final exam ini , ini pun bkak sebab nak luangkan masa sikit , hehe . Lepas final , hehehe , faham-ii jela . Tapi wani tak adalah update 24jam (",)

Bkak blog ja , terus nak join segmen , hehe . Wani nak join segmen ini

klik banner untuk join :)


- Nie link twitter wani ( klik )
tak pun korang klik at sidebar blog wani .



- follower wani :-






Nota PintuWani dapat follow sampai hari sabtu dan ahad pagi . Sebb wani nak balik kolej . Tapi wani akan follow back , cume lambat sikit untuk wani follow back . Terima kasih , harap faham :) , tapi wani akan follow korang jugk .



Comelnya !! ^_^

Jumaat , 26 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Ini bukan wordless monday hingga sunday , hahaha . Nie wordless tanpa idea untuk update , tapi wani akan gelarkan ia wordless seorang kakak :)

Cuba tengok adik saya , comeykan !! :D * macam kau sorang ja ada adik .
Nur Saiyidah Binti Zunidan










Saturday, October 13, 2012

Maaf , dadada :D

Sabtu , 13 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !

Bismillahirahmanirahim ,

Nie mungkin last update dari wani untuk bulan ini , sebab wani takkan update blog dah lepas nie , final exam dah menjelma maa :)

Wani start final exam , isnin ( 15 / 10 ) , bulan ini . Jadi sesiapa yang ada tag wani untuk join segmen-ii , maaf sangat sebb tak dapat join . 

Terima kasih kepada followers wani dan pembaca-ii sekalian , rindu-ii lah blog kuning wani nie :D *nie bukan kuning digi . 

Dan doakanlah kejayaan wani untuk final exam ini , insyaAllah . Wani baru sem1 , nanti lepas cuti sem , sem2 , insyaAllah . Doakan wani taw . Semoga korang berada dibawah lindungan rahmatNya , Aamiin .



Friday, October 12, 2012

Sungguh

Jumaat , 12 / 10 / 2011
! Assalamualaikum !

Tak thu nk mengatakn mcam mna tertipu sungguh , wani kcewa sangat dengn exam tadi .

Hati nie sunggug mengatakn yg wani akn repeat subjek tu untk sem depan :( tpi nie hati wani yg kata .

Segala-ii nya , wani berserah je kpada Allah , Dia lbih Mengetahui :)



Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday #01

Rabu , 07 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !


Maafkan aku wahai teman-ii seperjuanganku 

( Saidatul , Izyana , Insyirah , Amalina , Syakirah , Wahida , SyafiQah , K.Kyrah )





Tuesday, October 09, 2012

Inai time

Selasa , 09 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Wani tak tahu kawan-II wani demam inai kali nie , hehehe . Tangan dyorang semua ada inai dan kecuali wani :D *tangan wani bersihh jaa , hihihi .

Inai nie pakai saja-II ja , sebab ada sorang kawan wani adik dia bawa inai datang kolej . Malam tu jugak dyorang pkai , dan hari nie pun dyorang pkai jugak . Malam tu dekat jari je , tapi hari nie macam-II bentuk ada , tulisan , kartun naruto pun ada . Huu ! tak tahulah dyorang nie o_0

Nielah gambar yang sempat kami snap :-













Nie ja gambar yang wani ambik untuk di updatekan dalam blog nie . Nie bukan inai tanda dah kawin ya , hehehe . Tapi ada sorang kakk tu dah kawin , korang teka lah yang mana ? hehehe .

Okey , Assalamualaikum , masuk waktu asar dah :))



See my blog (",)

Selasa , 09 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Kuning !? Sebelum nie purple .

AlhamdulilLah . Akhirnya , menjadi jugak blog wani warna kuning . Sebnarnya lama nak edit blog warna kuning tapi macam asyik tak ada choice ja . Lagi-ii background nya . Baru nie yang berkenan di hati *hati wani la :D

Sakit mata ta ? yela , kuning nie macam terang ja , takut jugak la , nanti tak ada sape nak jenguk blog wani dah :( sebb warna blognya kuning menyerlah ! hehehe .

Nie fist time edit blog sendiri dan totaly semua wani yang buat . Cantik ta ? Cantik ta ? Tak kan , tapi comeyy ad , hihihi .

Nie blog lama wani ( Ungu )



Dan ini yang baru ( kuning )

My favorite colour >,<


Wani tukar design semuanya , tak la secepat k.lyssa . Dia mybe pro . Wani mengambil masa 1 jam untuk siapkan seluruh blog nie , cuma kotak komen tak sempat nak tukar pape (",)

Okey , done my blog . " New Blog " , hehehe . Selamat membaca


UPDATE : Wani baru tukar " back to top " , tu wani buat sendiri jadi simple je ^_^



Sunday, October 07, 2012

Berat Blog ??

Ahad , 07 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Dekat dashboard wani ramai orang update tentang berat blog , jom timbang berat blog . Blog tu ada berat ka ? :D

Wani pun nak cuba gak , hehehe . Kot-ii la , banyak widget yang tak penting dalam blog wani nie , wani pun main letak je klau widget tu nampk menrik , tapi dulu la , hehehe . Sekarg ? ah ! bnyak nie ja widget wani . * tengok , sembang ke laut dah .

Okey , wani try timbang blog wani pada page ini

Inilah hasilnya :-



Berat tak ?? Orang kata , kalau lebih 100MB berat , tapi wani punya macam ringan ja , hehehe . Kire ringanlah kan bila loading . Bolehlah korang singgah selalu (",)






Saturday, October 06, 2012

Rindu yee (",)

Sabtu , 06 / 10 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Wani says : Rindunya dekat ??? lalalala.
Ibu ayah dan saiyidah

Sebelum nie tak rindu pun , hehehe . Tiba-ii hari nie rindu plak :D , rindu yang sangat plak tu ..
Haha , ibu dengan ayah macam kena datang sini ja , bagi ubat rindu *pdahal godek nak suh datang :D



Wani says again : Rindunya dekat ???
Saidatul !!!!

Saidatul , rindunya dekat kau . Dahla lama tak mseg kau , terima kasih atas doa yang kau titipkan dalam facebook tu . Tapi ak tak boleh tengoklah doa tu , hehehe .




Saya Nak Doodle by Zakie11

Sabtu , 12 / 01 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Wani nak join segmen nie :-

klik banner untuk join :)

Nama : WanieSyazwani
Warna : #F4FA58

TAG :




Sunday, September 30, 2012

Window Shopping Tyme !!

Ahad , 30 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم




Semalam ( sabtu , 29 / 09 )

Wani pergi taiping , yang betul-2 taiping wani nak pergi :) . Sebelum nie pun wani ada jugak pergi taiping dan nak baca entry ye ( sini ) . Sonok sangat gi taiping semalam walaupun tak beli pape . Bukan tak nak beli , keinginan nak beli tu memang ada tapi entah kenpa tangan nie berat nak kuarkan duit dari poket * jimat duit , no say kedekut ! :D

Wani pergi taiping semalam , naik kete kawan dan kawan tu la yang bawa sebab dia telah mengofferkan dirinya untuk bawa wani dengan kawan-II pergi jalan-2 taiping . Wani pergi 4 orang + yang membawa tu :D . Kawan A + Kawan B + Kawan C .

Mula-II kami pergi kedai popular , saja je nak pergi , ingatkan bolehlah beli pape , tapi tak beli pape pun sebab buku yang wani inginkan tak ada walaupun dah round kedai tu 2-3 kali , hihi . Jadi wani tengok-2 ja apa yang ada dalam kedai popular tu dan kuar dengan tangan kosong , tanpa membayar di kaunter , hihi .

Lepas tu , kami pergi tesco dan taiping sentral , tesco dengn taiping sentral kan berjiranan , klau tak pergi taiping sentral nanti taiping sentral tu merajuk :D . Kami pergi tesco , parking kereta dan solat asar , lpas tu baru pergi taiping sentral .

Taiping sentral ?? Ah ! nielah yang wani nak pergi sebenarnya bila sampai at taiping , hehe *macam dekat kL ta ad je . Bukan tak ad , ada ja , bnyak . Tapi ibuayah tak akan bagi wani pergi hatta dengan kawan-2 pun . Nie bukan ambik kesempatan , nie ambik peluang , hehehe .

Kebetulan , masa kami sampai at taiping sentral tu ada pesta buku , tapi sama jugak , wani tak beli pape pun . Pesta buku kecil kecilan saja tak macam pesta buku PWTC :D , dah tengok-II sume buku yang ada , kami pun naik ke tingkat seterusnya .

Wah !! tu mungkin bahagian telefon kut , sebab macam-II kedai ( corner ) telefon ada , bukan telefon je , kedai baju ( butik ) pun ada , tapi wani rasa setiap tingkat ada kedai baju . Wani dengn kawn A pun jalan-II cuci mata tengok enset at situ , yang agi 2 orang pergi kedai mana ntah , tak tahu . Lpas uh , kami beli air dan naik ke tingkat yang seterusnya , tingkat 3 rasanya .

Dekat tingkat tu , ada playground rasanya , tapi kecik je . Dekat bahagian uh , wani beli buku muslim team , lpas beli buku tu , tak tahu nak pergi , wani dengn kawan A pun tunggu kawan wani B + C yang msuk kedai living cabin . Wani pun tak tahu dyorang cari apa dalam kedai uh . Lpas dyorang dah kuar dari kedai tu , kitaorang pun naik ke tingkat seterusnya , kalau tadi 3 nie mstilah 4 , hehe .

Tingkat last , ada wayang tapi tak pi la , mase tu dah pkul berape nak msuk lagipun tak terniat nak tengok wayang pun . Depan kaunter tiket tu , wani nampak kedai komputer serta merta teringat nak beli pendrive . Wani pun masuk jela kedai tu tapi wani tak bgthu kawan A , B , C . Bukan tak nak bgthu , ingatkan  nak masuk kejap je tengok pendrive tapi tengok-II dyorg pun dah msuk *risau ak la tu :D . Kuar dari kedai tu , kami pun turun , masing-II perut dah lapar .

Tiba dekat tingkat 3 , kawan B + C nak singgah kedai kids station *mungkin tdi tak nmpak kut , hehe . Wani pun ikut jela . Tengok-II kawan A dah turun sorang-II sambil menikmati aiskrim dy tu , haha . Terlalu menikmati hinggakan tak sedar yang belakang dy tak ada orang :D , wani pun tunggulah dia turun dari lif dan tunggu dy pandang atas , bila dy pandang wani , wani pun buatlah isyarat yang ktorang nak singgah kedai tu . Dy pun naik balik , dekat tempat yang wani tngu dy tu ada mesin penimbang berat :D wani nak timbg berat wani tapi tak ada duit syiling , kawan A nie ad duit syiling , jadi guna duit dy la , hihi . Berat wani !? lalalala :D . Lpas dah timbg berat , wani dengn kawan A jalan-II tengok kedai perak yang ada at tepi mesin timbg berat tu . Lpas tu , baru masuk kedai yang kawan B + C masuk tadi . Wani masuk kejap je lpas tu wani kuar , wani tak bgthu pun kawan A , B , C yang wani nak kuar dari kedai tu . Wani main kuar ja , hehe . Wani pun jalan-II la tengok-II kedai yang ad at situ , tapi tu la kebnyakkan ye bnyak kedai baju dan boleh dikatakan sume ye berjenama . Tengah ak jalan , tengok-II at belakang wani ada kawan A , haha . Dah jalan 1 tingkat tu kami pun turun tapi sebelum tu kawan B + C nie dah turun dlu , dyorang tngu at tempat pesta buku yang mula-II kami msuk tadi .

Bila dah sume ada at bawah , kami pun kuar pergi makan . Mula-II makan tutti frutti *wani tak pernah makan dan semalam first time . Erm , rasa aiskrim tu , lalalala , sapa dah makan tahu lah , mungkin sedap kut , hehe . Mahal ?? haha , adalah dalam RM 17 cam tu ja . 1 cup tu kami share 3 orang .

Lpas dah makan , kami pergi solat maghrib dekat masjid yang berdekatan . Ada sorang kawan wani nie nak makan domino pizza , jadi kami pun pergilah domino pizza yang depan taiping sentral tu . Lpas makan , kami pun balik . Eh ! belum balik kolej lagi , hahaha . Wani rasa macam jalan sakan pulak hari tu walaupun tak beli pape :D

Kami pergi singgah pasar malam , tapi wani tak kuar cuma duduk dalam kereta ja , yang kuar kawan A , B , C ja . Lpas tu , antar barang dekat rumah kawan A . Dan barulah kami balik kolej , sampai kolej pun dalam pukul 10.30 malam .


Nota PintuTerima kasih kepada yang membawa kami pergi jalan-II , minta maaf sebab mungkin menyusahkan sikit :D . Erm , tak tahu nak cakap apa tapi memang sonok sangat semalam . Alhamdulillah , ak sampai jugak at sana * bt gaya macm teruja :)





Friday, September 28, 2012

Segmen E'raz Fadli : Blogwalking

Jumaat , 28 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Nak join segmen nie plak , hehehe .


klik banner untuk join :)




Betul tu :D

Khamis , 27 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Kekadang , kita tak boleh nak tegur orang sangat , sebab hati manusia nie sensitif . Kena jugak jaga hati orang agar tidak menyakiti hatinya . Tapi klau kita tak tegur sapa lagi nak tegur klau bukan kite :D

Ramai orang bercinta tapi apa bukti cinta mereka ? Dengan melahirkan anak luar nikah *astaghfirullahalazim . Melafazkan kata-2 manis kepada seseorang agar ia mempercayai kita dan termasuk dalam perangkap cinta kita . Ah ! tu dia !!! tu la , rmai sangat bila putus cinta , menangis , nak bunuh diri la , nak bt perkara-2 yang negatif .

Padahal , sume tu mndatangkan dosa . Tidakkah kita terfikir yang Allah dah aturkan hidup kita dengan tersusun dan rapi . Sesuai dengan hambanya yang lemah . Allah berfirman
" Ya Tuhan kami , janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang yang sebelum kami . Ya Tuhan kami , janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak sanggup kami memikulnya "
(
Surah al-BaQarah : 284 - 286 )
Sesuaikan ayat ini dengan kita sebagai hamba-Nya yang sebegini rupa . Erm , jika kita putus cinta atau apa-2 yang berlaku pada diri kita , ingatlah ! Allah ingin mengAJAR kita . Ada hikmah disebalik kejadian dan ada kecerahan ataupun kejayaan yang menanti kita dihadapan , tapi kita perlulah berusaha :) , berusaha dengan doa , lakukan bersungguh-sungguh dan barulah kita bertawakal .



Cuba korang renung kata-2 dekat atas uh . Apa yang korang fikirkan ? hehe . 

Ingatlah bercintalah atas keredhaan Allah , jika kau menyukai seseorang itu dan berniat ingin jadikan ia suami / isteri , lakukanlah urusan yang menuju ke arah yang indah dan menghalalkan . Adakah itu lebih baik ? malahan dapat pahala agi :)

Percayailah kata-2 cinta itu dengan sebuah perkhawinan :) . Ingin mengenali pasangan anda dengan lebih dekat ? ikatlah tali pertunangan dengan si dia . Tetapi jangan ingat tunang menghalalkan seperti perkhawinan . Pertunangan hanyalah salah satu cara untuk kita mengenali pasangan kita sebelum mnjadi yang halal untuk diri kita .



Thursday, September 27, 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

Rabu , 26 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

klik banner untuk join :)


Follower wani setakat ini

258 orang 

Btw , wani tag sume yang baca blog wani :)
 Mai la join , sebelum 30hb *11 malam .