bawa kereta

April 11, 2012

Rabu , 2.31 petang
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

hari ini , hari pertabalan agung ker ?? haha , yela kan , semua orang cuti , tapi yang ta dapat cuti , tak mengapa , niat lah melakukan kerja itu kerana Allah bukn kerana duit atau segalanya . Memg duit itu penting untuk kehidupan seharian kite , tpi sabda nabi SAW .


إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى فمن كانت هجرته إلى الله ورسوله فهجرته إلى الله ورسوله ومن كانت هجرته لدنيا يصيبها أو امرأة ينكحها فهجرته إلى ما هاجر إليه
Maksudnya: “Segala amalan adalah berdasarkan niat. Setiap orang hanya mendapat apa yang diniatkan. Justeru, sesiapa yang penghijrahannya adalah menuju kepada Allah dan RasulNya, maka penghijrahannya adalah penghijrahan kepada Allah dan RasulNya. Sesiapa yang penghijrahannya kerana dunia yang bakal diperolehi atau kerana wanita yang bakal dikahwini maka penghijrahannya adalah penghijrahan menuju kepada apa yang dingininya”.Hadis Sahih Bukhari dan Muslim .

Haha , macam dah lari tajuk pulak . Okey sebenarye wani nak story tentang praktikal amali 3jam sebelum ambik lesen kete . Wani dah pegg kereta tahu ., eee , ase takut sangat dn kekok sangat . Bawa kereta kncil je . Ermm , mule2 bawa pegg stereng kreta ase macam debar semacm jer sebb takut jadi pape , bukn excited atau pape , tapi takut . 

Baru wani tahu , yang wani seorang yang suke tekan minyak , klau tekan minyak , jadi macam bawa lajula kan , sampai orang tu tegur wani " slow , slow " . Haha , malu seyh ! at least sekrang wani dah tahu cara nak bawa kereta manual yang sebenarye , wlaupun macam payah sikit . 

Yang susah nye , bagi wani , nak kawal tayar kererta ( stereng ) , gear dan masa traffic jam . Wani suke naik bukit sebb dapat tekan minyk banyk , klau ikut jalan tar bse tekan minyk sikit ja .. 

setakat tu je yg bley wani story :))


You Might Also Like

0 comments

Fanpage