Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Wednesday, May 30, 2012

Belajar bawa kete

Rabu , 30 / 05 / 2012
! Assalamulaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Wah ! pejam celik , pejam celik , dh hujg bulan 5 dh , agi bebrpe hari bulan 6 . Alhamdulillah , kite di beri peluang oleh Allah untuk memohon ampun kepdaNya dan melakukan suruhanNya . Dan tak lama agi , akan sambung beljar , bulan 6 ini . Tpi tak thulah nak sambg beljar dekat mne ? 
kuis " diploma sains komputer "kisdar " diploma pengajian islam " 

Erm , tu la cite ye ? hehehe , ta adla , just gurau je . Tpi mhon2la wani nak minta tolong , bgi pendapat , bley kan ? hehe , bley , terima kasih , ta bley ? terime kasih jugk sebb sudi baca :)


Kembali ke tjuk sebenar , wani baru2 nie , ada mengikuti kelas beljar memandu , wani dah ikuti ceramh , ujian lesen L , dan ceramh sekarng wani ikuti kelas memandu untuk lesen P , waduh , waduh ! gi mana nie ya ? Wani rasa alaa , macm sushlah untuk manual nie , clash  ( betul je ejaan ak nie , ta pe la , nie bukan ujian BM , hee ) tu dalam sangt , mengaku atas diri la , wani nie , pendek je , ta adla setinggi sari yanti tu lgi , ta sampai agi tahap tu , hehe . 

Erm , hari nie , kelas ke-2 , wani bawa kete dari umah ke rawang , dari rawang ke kuala kubu , sebb disitu wani daftar kn diri . Dekat kuala kubu tu , beljar dalm litar , macam paking , bukit , dan 3 penjuru . Cakp pasal 3 penjuru nie , alaa , macm sush , wani tak thulah knp ? wani mac, putus asa dekat 3 penjuru ini , kreta asyik termati enjin je . Paking bley lgi lah wlaupun bnyk step kne buat , bukit plak , hampirlah putus asa , tpi bley ditabah kan lagi , cme 3 pnjuru ini ha ? alahai 3 penjuru . Ada sesiapa punyai skill mudah untk 3 penjuru nie ta ? hehe

Mse bawa kete at rawang tu , mak ai , rawang , bselah sesak , wani yg baru beljar bwa kete nie , takut2lah hati ini nak bwa kete ke rawang , takutlah gi rawang , jalanye sesak , tpi wani hampir terlanggar belkag lori , alhamdulillah org tu yg tolg brek kan ? klau ta , nauzubillah la . Pape pun semua selmat sampai ke rumah , Alhamdulillah .

Sampai je at umah , terus call kawan wani crite dekat dy , apa yg terjdi at wani hari nie , masa beljar bawa kete tu , dy pun faham sebb dy pun pernh alami ye , dy ambik lesen dlu dri kami semua form5 ( 2011 ) . Rse lege la sikit , lpas cite at dy , leps tu , cite dekt ibu plak , ibu pun bgi lah semngat , ibu kata 
" apa2 yg kite buat msti ikhlas hati , insyaAllah , segalanya mudah "
Mgkin , hati ak tak ikhlas agi aseye , sebb itu rse sush hati je bila beljar bwa kete ini , mudh2 mudhan , wani dapat ikhlas kn hati ini , amin .

Wani ambik lesen sebb nty mudh bila sambg beljar , bley bwa ibu gi jalan2 , beli srapan pagi2 , hehe . Yg pentg , bley bwa adik saiyidah , jalan2 , waktu petang , hehe . Pape pun doa kan wani okey , May Allah bless you :))





Wednesday, May 23, 2012

cerita my girl

Rabu , 23 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Lame , ta update blog nie . klau update pun hanya join segmen2 saja . Cube untuk bercerita , tpi macm tak thu nak cite apa ??

Okey , kali nie , wani cerita pasal .....???? huhuhu , korean drama . Tibe2 dh terminat korea sekarang tapi ta adla fanatik sekrang , wani baru2 nie , tengk cite my girl ( waa ! sonokye cite tu :) ) Lagu2ye pun sedap ,





video







Sunday, May 20, 2012

Segmen : Saya nak doodle Polka Dot

Ahad , 20 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Wani tak pernah dapat doodle , ( waa ! macam minta simpati plak . hehe )
Jadi wani cubelah untuk join segmen ini .
korang nak ? klik banner tu .
Moh le serbu ramai2 . hehehe

a ) Nama : Syazwani
b ) warna tudung : ( #F4FA58 )
c ) warna kasut ( #F3F781 )

tag : kamu dan kamu



Monday, May 14, 2012

toturial 4 : centerkan header

Isnin , 14 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم



Gambar tu saje je , nak letak . Ta ad kne mgne dengan tajuk pun , huhu , sekdar mengisi kekosongan :)

Tibe2 hari nie , rajin plak nak buat toturial . Ta bnyak pun , mgkin 1 , 2 je , hoho . Bagi blogger baru ( macm wani :)) ) , korang msti nak buat header then nak centerkan ? ta cntik kan , klau header ditepi , hehe . Okeyla , wani akan bghtu macm mana nak centerkan header kome tu . 

01 ) Dashboard > Design > Edit HTML
02 ) pastu tekan ctrl + F , dan cari code ini 
/* Content

03 ) dah jumpe ? korang copy code ini plak , dan pastekan di atas code yg korang cari tadi 
.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$: auto;}

Okey ! siap , korang bley save and see header korang , center ke ta center ? klau ta , minta maaf sesangat ( jika edit HTML ada error ) . klau mnjadi , bagus la . huhuhu


Friday, May 11, 2012

Segmen Nasz : Saya Sahut Cabaran Anda !

Jumaat , 11 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Wani join segmen agi ? haha , bukan ap , rasa boring2 plak sebb bkak blog tak thu nak story pasal apa , jadi daripda tengok je blog nie , wani buat lah sesuatu dengan join segmen .

Wani join segmen nie , sebab wani telah diCABAR ! huu , terkejtlah jugak , tibe2 dicabar , hehehe , wani pun , pergilah ke link yg ditinggalkan , 0oh , baru faham , kenpa wani dicabar :))

Sekarang wani nak join segmen tu plak ^_^


nak join , klik banner diatas .

nota kecil :))*  blogger siapa yg telah dicabar wani , " ANDA DICABAR " , mohon ! tulis dikomen ini , " SAYA TERIMA CABARAN    ANDA "
* blogger siapa yg terima cabarn wani , wani akan letak dia di bloglist blog ini sepanjang mei .
* klau tangan tu rajin , joinlah segmen ini :))
* tamat penyertaan , 11mei , pukul 11 malam .

followlah blog wani sekali , jika sudi .





Thursday, May 10, 2012

segmen : Up followers & Tambah kenalan



Khamis , 10 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


miss Z berceloteh

segmen nie , lebih kurang macm giveaway kan ??
Okey , nie kali ke 2 wani join bende macm nie , saje , mengisi masa lapang , heee
Wani tahu tentang kewujudan segmen nie , melalui blog k.raihan .
nak join ? Klik banner diatas uh .

Wani baru dalam dunia blogger nie , tapi alhamdulillah follower dah mencecah 30 :) . Ana orang selangor .


Nie syarat untuk penyertaan :-

01 ) Letak header miss z dan linkkan ke entri ini .

02 ) Buat tajuk : Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

03 ) kalau sudi follow lah blog miss z nie

04 ) Nyatakan jumlah follower korang dan Negeri kelahiran korang

05 ) Nak tag? Terpulang.Kalau nak tak juga, pastikan orang yang anda tag tu tahu 

06 ) Tarikh tutup : akan di update kemudian..














Wednesday, May 09, 2012

toturial 3 : tulisan berwarna dibawah post

Assalamualaikum
Rabu , 09 / 05 / 2012
بسم الله الرحمن الرحيم

boring ! haha , tu perktaan pertma ? hee , yola . Sebenarye tatk thu nak bt ap dengan blog nie , story ? alaa , memeyh arh , story pun ta sonok sangat :] . Lagipun , dah lama ta update blog nie , last sebelm gi pwtc . eh ! bnyak plak celoteh ye , huhu

Okey la , wani akan buat toturial je , tu je yg mmpu setkat nie . Wani akan bt tentg , mcam mana nak bgi tulisan dibwah post tu berwarna , selaluye , bila kite save warna hitam kan ? kali nie , nak bgthu yg berwarna plak . hah ! macm nie :-







korang hanya perlu , 
01 ) Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template
02 ) Tekan ctrl + F ( serentak ) , cari kod ini :
<data:post.body/>


03 ) Jumpe ta ? klau dah jmpe copy kod ini , dan paste kan , bhgian bawah kod yg korang jmpe tadi .
<hr/><center><span style='color: #000000;'><b>Ayat korang di sini </b></span></center><hr/>

  
nota kecil :)* warna : untuk warna yg korng nak , pada tlisan ( kod warna )
* warna : tulisla apa-apa





Wednesday, May 02, 2012

ta sabar rasanye

^_^  Assalamualaikum  ^_^
Rabu , 02 / 05 / 2012

Huhu , template baru :) Penat edit template nie , dari segi icon , blockquote dan macam2 la . Post nie pun , nak buat tulisan hitam , tpi template nie , kne buat warna tulisan yg sama dengn sidebar :( Ta pe la , asalkan sedap mata ak memandng blog nie , heee .
Aku ta la suke warna ungu sangat , but no choise untk warna kuning .
Ta pe la , ungu pun okey gak .

Erm , korang dah gi PWTC ? Ee , wani nak pergi nanti , tu la ase mcm ta sbar . InsyaAllah , wani pergi dengn kawan2 wani , entahla , wani dapat asekan itu kali terakhir ktorg jumpe :( sedih kan ?? 

Rasa mcam excited sebb pergi kali nie , dengan kawan2 dan pergi sendri naik kTm , mohon sangat dapat pergi sebb ibu macm ta bgi , risau . Ibu sapa yg ta risau bila anak kuar umah , jauh lak tu . kL . hehehe , 

Haha , tu jela untk update kali nie , heee . Nanti , insyaAllah sampai PWTC , ak crite . Mesti rmai orang kan ??





Tuesday, May 01, 2012

terpakse :(

^_^  Assalamualaikum  ^_^
selasa , 01 / 05 / 2012


hoho , ap perasaan korang klau terpakse edit blog nie ? payah an ? huuu , ak penat edit blog nie , sampai nak menang tangan :D

Aku terpkse edit blog nie , gara2 header ak yg bermsalah itu . Paling pyah sekli ak edit tu la , hah ! ta la ap ? huhu , blockquote
Bende nie la palg pyah dan memkan mse yg lama 
Tapi biar la , nak buat cmne ? huu , ak tak thula , ak pkai template jnis ap nie , ta bnyak yg bley ubah mcm template dulu . 

Ta pe la , nie plihan ak . Erm , setakat tu jela . Heee ,