toturial 3 : tulisan berwarna dibawah post

May 09, 2012

Assalamualaikum
Rabu , 09 / 05 / 2012
بسم الله الرحمن الرحيم

boring ! haha , tu perktaan pertma ? hee , yola . Sebenarye tatk thu nak bt ap dengan blog nie , story ? alaa , memeyh arh , story pun ta sonok sangat :] . Lagipun , dah lama ta update blog nie , last sebelm gi pwtc . eh ! bnyak plak celoteh ye , huhu

Okey la , wani akan buat toturial je , tu je yg mmpu setkat nie . Wani akan bt tentg , mcam mana nak bgi tulisan dibwah post tu berwarna , selaluye , bila kite save warna hitam kan ? kali nie , nak bgthu yg berwarna plak . hah ! macm nie :-







korang hanya perlu , 
01 ) Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template
02 ) Tekan ctrl + F ( serentak ) , cari kod ini :
<data:post.body/>


03 ) Jumpe ta ? klau dah jmpe copy kod ini , dan paste kan , bhgian bawah kod yg korang jmpe tadi .
<hr/><center><span style='color: #000000;'><b>Ayat korang di sini </b></span></center><hr/>

  
nota kecil :)* warna : untuk warna yg korng nak , pada tlisan ( kod warna )
* warna : tulisla apa-apa





You Might Also Like

0 comments

Fanpage