Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Saturday, June 23, 2012

Bermulanya kelas .


Sabtu , 22 / 06 / 2012
! Assalamualaikum !


Apa khabar sume ? Wani hrap korang shat sentiasa dibwah rahmatNya :)

Wani tak thulah nk kongsi apa dengn korang sume tapi , dekat asrama nie bosan sangt , asrama pun mcam sunyi je sebb rmai yg blek .

Semlam ( jumaat ) kami sume student baru daftar subjek . Wani pye subjek ad 9 , start beljar isnin ( 25 / 06 / 2012 ) , ase mcam brdebar sangt , tpi bukn excited . Tinggal ahad nie je untk free time dengn kawan-2 , lpas nie , mgkin ad tpi ta sllu sebb sibuk dengn pngjian masing-2 . Wani rasa nk saidatul ad disini , di samping wani :(

Mabrukh alaikhi kepda sahabat wani , izyana dan insyirah kerna berjaya msuk trus ke diploma syariah islamiyyah :)


Ujian jawi


Rabu , 20 / 06 / 2012
! Assalamualaikum !
~ salam sejahtera ~


Ana datg lagi , ingatkn kali nie nk pngil ana enta , enti la , bley ? Hehe , saja ja nk bse kn , hehe .

Ana dekat sini macm dh trbiasa cakp kedah plak , tpi tu la , loghat tu buruk , bse la ana bukn dri kedah , cek datg dri selngor :)

Tdi , pagi ana dengr taklimat tentg akademik . Kami sume akn daftar subjek pada 25hb , sekli dengn peljar lama .

Nie esok , ad ujian jawi . Tulis jawi je , tpi ta sume diploma trlibat hnye diploma syariah , usuluddin , bhse arab dn pngajian islam . Doakn ana lulus , insyaAllah . Okey ?

Monday, June 18, 2012

Pergi kolej islam perak darul ridzuan ( kisdar )


Isnin , 18 . 06 . 2012
! Assalamualaikum !


Hai , apa khabar sume ? Dh lama wani ta update blog ini , alhamdulillah , wani baru melnjutkn pelajran ke kolej islam di perak . Wani melnjutkn pelajaran dalam diploma pengajian islam .

Dari rumah nk ke kolej memakn mse selama 2 , 3 jam . Wani bukan seorang disini tetapi ada kawan wani yg sambg beljar disini jugk , kireye wani tidaklah keseorangan :)

Wani macm nak sangt cerita bgaimne orientasi disini dijalankan , dengn roll call , tido 3pgi , sakit kaki sebb prjalanan dri masjid ke dewan jauh , pergi padg , macm-2 la . Tpi setakat nie sahja kesemptan wani untk tulis . InsyaAllah , wani akan sambg cerita ye .

Sekarang tengh dengr ucapn MB perak , dato zambri . Beliau mhu menaik taraf KISDAR ke KUISAS .


Friday, June 08, 2012

Toturial 5 : Kod Followers ( ctrl + U )

Jumaat , 08 / 06 / 2012
! Assalamualaikum !
&
~ Selamat Sejahtera ~
بسم الله الرحمن الرحيم 

Hey ! toturial again :)
Wani tak tahu nak story pasal apa , tapi wani ada mood nak buat toturial . Toturial kali nie , berkenaan tentang kod Followers . Klau korang pakai kod nie , korang bley masuk-2kan widget korang dalam 1 sidebar saja . 

Okey , kali nie , wani akan bgthu tanpa mengunakan Google Friend Connect tapi menggunakan ( ctrl + U ) sebb google friend conneect tu dah tarikh tamat . Wani jumpe toturial nie dari Cik Permata . Tanpa membuang mase meyh wani bagthu cara-2 ye , okey ?

korang perlu laku kan :-
01 ) Sign in > view blog > habiskan loading > tekan ctrl + U

02 ) keluar tab baru ( view-source: ) > ctrl + F taip followers > Enter 

03 ) Korang akan nmpak kod macam nie :-


04 ) Copy kod tu dari <div id="div sehinggalah korang jumpe kod macam nie :-

locale: 'en_GB' }
skin);
</script>
</div>

05 ) Okey ! itulah kod Followers korang , copy dekat HTML javaScript dan preview dhulu , klau jadi :) boleylah save . Klau ta jadi , wani minta maaf dan korang bley prgi ke blog nie , dan ini :) 








Thursday, June 07, 2012

Blogger Card & doodle



Khamis , 07 / 06 / 2012 
! Assalamualaikum !
&
~ Selamat Sejahtera ~
بسم الله الرحمن الرحيم 

Terima kasih kepada FiQah , sebab buat blogger card nie :-


Sebenarye nak cuba buat sendiri , tpi ta pandai plak , heee .




Terima kasih juga kepada k.bustra kerana tolong buat kan doodle tu , dn doodle tu jugak , wani guna kan untuk buat blogger card :)





Tuesday, June 05, 2012

Segmen : Saya Nak Blogger Card .


Isnin , 04 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
&
~ selamat sejahtera ~
بسم الله الرحمن الرحيم 


Nak join ? klik banner di atas :)


detail :- 
Nama : Waniesyazwani
 Desciption : Allah itu Maha Mengetahui :)
Doodle : ( sini )
Warna : krim cerah 
Background : ( sini