Toturial 5 : Kod Followers ( ctrl + U )

June 08, 2012

Jumaat , 08 / 06 / 2012
! Assalamualaikum !
&
~ Selamat Sejahtera ~
بسم الله الرحمن الرحيم 

Hey ! toturial again :)
Wani tak tahu nak story pasal apa , tapi wani ada mood nak buat toturial . Toturial kali nie , berkenaan tentang kod Followers . Klau korang pakai kod nie , korang bley masuk-2kan widget korang dalam 1 sidebar saja . 

Okey , kali nie , wani akan bgthu tanpa mengunakan Google Friend Connect tapi menggunakan ( ctrl + U ) sebb google friend conneect tu dah tarikh tamat . Wani jumpe toturial nie dari Cik Permata . Tanpa membuang mase meyh wani bagthu cara-2 ye , okey ?

korang perlu laku kan :-
01 ) Sign in > view blog > habiskan loading > tekan ctrl + U

02 ) keluar tab baru ( view-source: ) > ctrl + F taip followers > Enter 

03 ) Korang akan nmpak kod macam nie :-


04 ) Copy kod tu dari <div id="div sehinggalah korang jumpe kod macam nie :-

locale: 'en_GB' }
skin);
</script>
</div>

05 ) Okey ! itulah kod Followers korang , copy dekat HTML javaScript dan preview dhulu , klau jadi :) boleylah save . Klau ta jadi , wani minta maaf dan korang bley prgi ke blog nie , dan ini :) 








You Might Also Like

2 comments

  1. Terima kasih wani . semoga Allah memberkati tutorial wani ini . Insya-Allah

    ReplyDelete

Fanpage