Jom Buang Bende Alah nie :)

September 20, 2012

Khamis , 20 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Akibat terlampau boring *final nak dekat :-o . Wani tak tahu nak update apa , then , sekarang nie wani banyak *banyak ke ? :D join segmen follow memfollow . AlhamdulilLah , follower meningkat dan mendapat sambutan yang mengalakkan .

Okeyla ! tak mau buang masa , nanti pkul 12 ada kelas ( aQidah islamiyyah ) . Seperti yang wani bagitahu tadi . Wani kan dalam musim join follow blog orang . Ada sesetengah blog telah mengunakan word verification . Atau lebih manja , please prove you're not a robot ;D .

Kepada sesiapa yang tak tahu sama ada anda telah mengunakan word verification itu pada kotak comment ya atau tak ? Anda boleh check . Macam mana ? Ah ! nie lah yang den nak tunjukkan :)

01 ) Dashboard > Setting > Post and Comment

02 ) Cari " Show word verification "

Apa yang ada dalam kotak tu ? " Yes " atau " No " ?? klau " Yes " , ye ! korang telah mengunakan word verification pada kotak komen .


03 ) Tickkan pada " No " .


04 ) Dah siap , jadi save lah :)


Wani bukan apa cuma banyak blogger yang tak puas hati dan jadi terbantut untuk komen jika nampak benda alah nie * menyemak kan ? Klau salah taip kena refresh balik untuk dapatkan perkataan baru . Senang tak apa , ini tulisan senget benget . Haraplah sesiapa yang ada tolong hentikan * mohon simpati untuk menyenangkan blogger lain komen entry anda . Korang nak tak entry korang ramai orang komen ? hehehehe .










You Might Also Like

6 comments

  1. sila buang benda alah tu pada sesiapa yang ada...

    sangat menyampah kalau nak komen tetibe keluar benda alah tu...
    i hate to prove that i'm not a robot.
    i'm human being not a robot.ok..

    sila sebarkan entri ini... ^_^

    ReplyDelete
  2. aku punye tak de kan bende tu? hehe

    ReplyDelete
  3. mood utk komen jd terbantut klu tuan blog guna benda nie

    ReplyDelete
  4. Sumpahh , kalau Yana nmpak je word verification ni , yana dah pangkah terus , haha

    ReplyDelete
  5. Datang ke sini dengan senyuman.. ^_^.
    salam perkenalan.

    http://lokmanramli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. This Blog was most helpful, your ideas are straight to the point, and the colors are cool too.

    ReplyDelete

Fanpage