Skip to main content

Followers

Segmen E'raz Fadli : Blogwalking

Jumaat , 28 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Nak join segmen nie plak , hehehe .


klik banner untuk join :)




Comments

  1. @Anisa Anuar
    huhu :D insyaAllah klau berkelapangn .

    ReplyDelete
  2. Hai, dri segmen yg sma...jom BW & follow back...
    http://akuadalahsiti.blogspot.com/2012/09/segmen-eraz-fadli-blogwalking.html
    Thankss...

    ReplyDelete
  3. done follow you.. terjah dari segmen BW yg sama.. salam ukhwah..jom follow back ! :D

    ReplyDelete
  4. Terima kasih sebab sudi join segmen ni.. Senarai Peserta SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING telah disenaraikan.. Jom terjah link masing-masing di link SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING atau link dibawah.. :

    http://www.erazfadli.com/p/peserta-4th-segmen.html

    Selamat Berblogwalking.. ;)

    ReplyDelete
  5. dari segmen yg sama :) dah follow awak ~
    http://affiqahfarahain.blogspot.com/2012/10/segmen-eraz-fadli-blogwalking.html

    ReplyDelete
  6. Salam dear.. Awesome blog! Pandai u design.=) Come join my segmen here if nak saya folo awk.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html or visit this page http://dliajanediary.blogspot.com/2012/09/gadis-bermata-cantik-antara-peserta.html?spref=fb untuk support saya dalam modelling!=)

    ReplyDelete
  7. dari segmen yg sama + follow
    jom ke blog saya.. :)

    http://dikbi.blogspot.com/2012/09/segmen-eraz-fadli-blogwalking.html

    ReplyDelete
  8. http://loveprettydinda.blogspot.com/2012/10/segmen-eraz-fadli-blogwalking.html

    hai..dah follow sini..jmput ke blog sy ye..#283

    ReplyDelete
  9. salam kenal
    dari segmen yg sama

    ReplyDelete
  10. salam..

    singgah dri segmen yg sama.. salam kenalan..

    http://arnissastory.blogspot.com/2012/09/segmen-eraz-fadli-blogwalking.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Hiking Lata Medang , Kuala Kubu Bharu .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Setelah beberapa hari post ini di draft kan , dah tiba masa untuk wani post kan di blog .

Ahad / 25hb October 2015 ( 08.00 Pagi - 04.30 Petang )
Alhamdulillah , sampai rumah dengan selamat nya dari jungle tracking ke Bukit Medang . Btw , baru tahu ada bukit yang boleh didaki dekat kuala kubu tu . Katanya ada dua bukit , Bukit Medang dan Bukit Kutu , cumanya Bukit Kutu duration nya dalam 3 jam macam tu dan apabila smpai puncak hanya permandangan , berlainan dengan Bukit yang baru wani daki nie , apabila smpai puncak ada air terjun , nak naik ke Bukit Medang nie duration nya lebih kurang dua jam , dan turun hanya sejam lebih .
First time jungle tracking macam nie dan berkasutkan sandle , haha . Memulakan ingatkan kawan ajak gi jogging dekat bukit jalan tar , dalam ingatan terbayang macam bukit larut , hanya jalan tar dan perjalanan nya setengah jam macam tu . Bila dah smpai sana , baru t…

Toturial : Transparent Header guna Gimp 2

Jumaat , 17 / 05 / 2013 ! Assalamualaikum ! بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Toturial time (: Dah lama tak buat toturial sejak edit HTML dah bertukar ke wajah baru , wani rasa edit HTML kali nie agak payah sikit walaupun wani dah tahu cara nak menggunakannya . Wani buat toturial mana yang mampu jela ye .
Baiklah , kali nie wani nak bagitahu macam mana nak transparent kan header . Hilangkan background belakang header . Cuba tengok gambar dibawah nie :-
Tengok gambar ini setelah di transparent kan 
Macam mana wani buat ? Wani guna gimp 2 . Sesiapa yang tak ada boleh download di SINI . Sebelum di transparent kan , wani buat header di photoscape .
Jom mulakan ! 
01 . Buka Gimp2 > Open > Pilih Gambar .

02 . Tekan fuzzy > klik pada gambar .
pastikan ada garis putus-ii selepas klik pada gambar
03 . Tekan layer > transparency > add alpha channel

04 . Tekan delete yang ada pada keyboard korang di belah kanan , nampak ? Okey ! tekan .
05…

Nak buka pusat tuisyen .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , hari ini berkesempatan untuk update blog setelah sekian lama tidak menaip . Sebenarnya banyak sangat perkara yang ingin dikongsikan tapi sering tak berkesempatan . Bila banyak sangat nak dikongsikan ini adalah salah satu yang ingin wani kongsikan dalam blog ini .
Rata rata ramai tak blogger yang bukak kelas tuisyen ? Niat dihati teringin nak buat kelas tuisyen agama untuk pelajar pelajar tahun 1 -6 . Nie hanya plan bila nak jadi kenyataan pun tak pasti .
Wani nak sangat bukak kelas tuisyen agama untuk subjek sekolah agama . Mengajar tajwid , feQah , sirah dan sebagainyaa . Bila kutip dari pengalaman kengkawan macam " wahhhh ! seronoknyaa ".
Okeyy , faktor kelas untuk permulaan nak buat dekat rumah dahulu , kalau sambutan mengalakkan baru nak buat dekat rumah kedai atau rumah sewa . Tapi strategi rumah wani jauh dari kawasan perumahan yang wani ngajar sekarang .
Bab…