Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday #03

Rabu , 28 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Hargailah usia hidup kita ini dengan melakukan amal kebaikan
Dan ,
Jangan biarkan usia hidup ini disia-ii kan dengan perkara yang tidak baik
Kerana ,
Bila nyawa dan jasad terpisah tiada peluang kedua kali untuk kita lakukan amalan kebaikan




Monday, November 26, 2012

Segmen : Saya Mahu Direview By Nurul

Isnin , 26 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Jom join :) 

klik banner untuk join :)

Bermula : 25 / 11 - 02 / 12


Thursday, November 22, 2012

Campur-II

Rabu , 22 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Campur-ii ? Apa tu ? Haha , wani akan tulis entry kali ini dengan pelbagai cerite tanpa ada tajuk khusus .

Disebabkan semalam adalah hari yang happy bagi wani , inshaaAllah :) . Wani berjaya memperolehi lesen P , syukur Alhamdulillah . Walaupun itu adalah ulangan , sebb mula-ii test jpj , wani gagal bahagian parking .



Korang takut ular ? Mungkin setengah takut atau geli dan begitu sebaliknya , tak takut . Macm kawan wani nie , dulu bela hamster tapi hamster tu dy dah bagi at kawan wani lagi sorang . Wani pernah jaga hamster tu , bagi makan , tukar tempat tidur , kemas tempat hamster DLL .




tapi sayang , seekor dah mati . Lepas tu ganti yang baru . Ular tu plak , tak adalah sebesar ular at zoo tu , haha . Ular tu kecik ja , ta halus , hee . Nak tengok ??



Kali nie 2 cerita , nanti 10 cerita plak , tapi tak nak buat hikayat 1001 cerita (",)




Wednesday, November 21, 2012

Toturial : Sidebar Simple

Rabu , 21 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai korang-ii , hehe . Hari ini wani nak buat toturial dari permintaan seorang rakan ini . Kepada rakan itu ( wanie15 ) , terima kasih ya mengajukan soalan ^^ . Soalanye berbnyi begini :-


Okey ! Apa yang wani faham mula-ii yang dimaksudkan rakan ini adalah seperti ini :-


01 ) Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript

02 ) Copy kod ini bawah ini dan paste dalam kotak HTML .
<div style="background: #F3F781 repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #FFBF00; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px; -moz-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; -webkit-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; "><center></center>

Masukkan code HTML korang . Seperti widget , banner , image , shoutbox , DLL

</div>

03 )  Save :)

Kod warna boleh ambik di sini --->> ( Tekanlahsaya )

Nota PintuPink : Warna background kotak , boleh tukar warna yang korang suka .
Ungu : Garisan luar sidebar . Boleh tukar dengn solid , dotted , dashed .
Merah : Warna garisan kotak .
Oren : Warna bayang-ii kotak ( luar kotak )


Monday, November 19, 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih

Isnin , 19 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Lama rasanya tak join segmen blogwalking ( BW ) , tapi hari nie tibe-ii rajin plak , haha *dan-ii lhkauwani,hee:D

klik banner untuk join :)

RM10 topup untuk 3 orang blogger yang bertuah by Random


Monday, November 12, 2012

Follower-300

Isnin , 12 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah , blog wani nak mencecah 300 orang *wah ! tak disangka-ii ^^ .

Dan , wani nak review follower yang ke-300 itu . 
Ini first time wani buat entry tentang review follower . Sebnarye nak buat sangat , tapi tak tahu macmne nak buat , hehehe . Ini adalah permulaan yang pertama :)

Terima kasih dan tahniah kepada adik Farah Hanani Razali , kerana jadi follower yang ke-300 untuk blog ini :)


Jom singgah , melawat , menziarah , berkunjung di blog adik farah ini . Wani kurang pasti blog yang dy selalu guna yang mana , kerana , dia mempunyai 2 blog *standard la tu , hee



Toturial : Hantar Meseg Facebook Melalui E-mail .

Ahad , 11 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai semua ! shat tak ? kalau shat , alhamdulillah . Tak shat ? alolo , ta pe mkan ubat dan bnyakkan minum air msak *ada gaya doktor tak ? ^^

Okey , wani dah lama nak update pasal nie tapi mungkin ramai dah thu dan mungkin ada yang tak tahu , post ini dah lama disimpan rapi dalam draf (",) .

Korang bley guna cara ini , jika tempat korang tak dapat nak guna facebook . Wani selalu guna cara ini , dan wani rasa nak share dengn korang .

Nak tahu cara-ii nya :-

01 . Bukak akaun email korang , gmail atau yahoo ( sama caranya )
02 . 

- klik dekat karang dan masukkan alamat email facebook yang korang nak meseg itu

03 .

- alamat email tersebut , korang boleh dapatkan di about .

04 .

- Korang boleh mula karang meseg :) , dan hantar .

05 . Meseg korang siap dihantar dan penerima itu akan terima meseg korang di kotak inbox .




P/S : Korang bley cuba kalau nak , insyaAllah mnjadi sebb wani dah buat bnyak kali dekat kolej . Kalau andaikata tak mnjadi , minta maaf sangat-ii . Kalau mnjadi bagus la *tepuk keriangan , hehe





Sunday, November 11, 2012

Segmen :- Nak Doodle Muslimah niy ?

Ahad , 11 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai semua-ii yang tengah baca blog ini ^^ , dah lama blog ini dibiarkan , dahla ditinggalkan dalam keadaan yang kuyu dan layu lagi tak bersiram :D *melalut dah !

Okey , wani nak join 1 segmen nie , dah lama tak join segmen-ii nie .

klik banner untuk join :)

Nama Pendek : Syazwani

Warna Tudung : #F4FA58
Warna Pensel : #F4FA58 & #FACC2E 

Tag : Tata & Titi


Wednesday, November 07, 2012

Wordless Wednesday #02

Rabu , 07 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم


Mati itu pasti !!

Semua makhluk suatu hari nanti akan meninggalkan dunia ini , jadi banyak-ii kanlah amalan kita untuk bekalan diakhirat nanti dan agar amalan dan hidup kita dirahmati Allah .
Aamiin :)




Thursday, November 01, 2012

AlhamduliLlah

Khamis , 01 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Habis je periksa , terus lega , lega tak bermakna gembira kerana , wani tak pasti apa yang wani jawab dalam kertas peperiksaan .

Ermm , habis je exam , boleh balik , tapi wani tak balik seusai ja habis periksa , wani balik agak lewat sikit . Balik bila semua orang dah habis exam ( sabtu , 03 / 11 )

Barang pun tak kemas lagi nie , lepas update blog wani akan kemas barang , hehehe . Nak settle kan bilik , bersihkan bilik *memerlukan tisu yang bnyakkkk ! :D .