Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Wednesday, November 21, 2012

Toturial : Sidebar Simple

Rabu , 21 / 11 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Hai korang-ii , hehe . Hari ini wani nak buat toturial dari permintaan seorang rakan ini . Kepada rakan itu ( wanie15 ) , terima kasih ya mengajukan soalan ^^ . Soalanye berbnyi begini :-


Okey ! Apa yang wani faham mula-ii yang dimaksudkan rakan ini adalah seperti ini :-


01 ) Dashboard > Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript

02 ) Copy kod ini bawah ini dan paste dalam kotak HTML .
<div style="background: #F3F781 repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #FFBF00; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px; -moz-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; -webkit-box-shadow: 0 0 18px #F7D358 ; "><center></center>

Masukkan code HTML korang . Seperti widget , banner , image , shoutbox , DLL

</div>

03 )  Save :)

Kod warna boleh ambik di sini --->> ( Tekanlahsaya )

Nota PintuPink : Warna background kotak , boleh tukar warna yang korang suka .
Ungu : Garisan luar sidebar . Boleh tukar dengn solid , dotted , dashed .
Merah : Warna garisan kotak .
Oren : Warna bayang-ii kotak ( luar kotak )


3 comments:

  1. assalamualaikum wani, maaf nak tanya sikit. cm ne wani buat kotak follower tu ad dotted sekitar die. paham x soklan kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham (:
      Caranya sama je macam toturial nie cuma nak dapatkan kod follower tu fazira rujuk toturial nie http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2012/06/toturial-4-kod-followers-ctrl-u.html .

      Delete
  2. Assalamualaikum , kak.. cm ne nk buat butang follow n dashboard icon mcm akk ni ? comey lah..Yg atas tu warna hijau...

    ReplyDelete