Toturial : Letak Link Entry Dalam Kotak Komen

February 23, 2013

Sabtu , 23 / 02 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Lama tak buat toturial , almaklumlah wani nie bukanlah guru toturial yang tahu menahu sangat pasal blog ini , haha . Okey , hari nie baru wani dapat jawapan ye . Jawapan apa ?? Hahha , kojap ! Tak habis cakap lagi . Jawapan macam mana nak masukkan link dalam kotak komen , mungkin dah ramai yang tahu , wani nie lambat sikit tahu menahunya :D . Okey , meyh wani share dengan kome :)

Contohnya :-


Yang berwarna tu , ada linknya , bila tekan , akan bukak tab baru ke link tu macam kita join segmen-ii , klik banner , klik banner . Ah ! macam nie la jugak .

Korang hanya perlu copy kod nie dan pastekan ke kotak komen
<a href="UrlLinkKorang">TajukPostAtauNamaBlog</a>


Nota HatiPink : Letak url link yang korang nak orang tu klik
Ungu : Bubuh tajuk post tu .



You Might Also Like

0 comments

Fanpage