Toturial : Letak Pautan / Link Blog Pada Google Friend Connect

May 23, 2013

Khamis , 23 / 05 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Cadangnya nak buat review follower yang ke-666 tapi wani tak ada link dia , cari dekat shoutbox tak ada , dekat ruang komen segmen-ii yang wani join pun tak ada . Macam mana wani nak follow dan review dia ?? Masalah-ii . Tapi tak pe , InShaAllah , wani akan usaha cari link blog dia , hehe . 

Memandangkan dah jadi camni , wani nak senangkan korang dan menyenangkan orang yang nak link blog korang . Wani nak bgthu cara-ii masukkan link dalam Google Friend Connect . Tempat follow blog korang .


 Pergi mana-ii blog yang korang dah follow tekan Log In .
 Log In akaun yang korang guna masa follow blog tersebut , akaun Google , Twitter atau Yahoo .       Kebiasaanya orang pakai Google .
 Dah Log In , tekan Option > Site Setting > Add links 
 Masukkan URL blog korang .
 Tekan Add , kemudian Selesai .

Selesai ! Dah ada pautan dalam GoogleFriendsConnect . Senang . Tak adalah blogger lain nak tercari-ii URL korang , klik at situ dah kuar URL korang 

Selamat Mencuba ! Tak faham tanya ye (:

: Kepada follower 666 . Jika anda nampak entri ini , sila tinggalkan URL blog anda (:


|| Terima kasih , Ilal liQa'||


You Might Also Like

9 comments

  1. bgus tuto ni, leh try nanti.. thx dear :)

    ReplyDelete
  2. ngee .. tatahu pulak takda .. t ida buad eyh link tuh .. neh link .. =)

    http://cartadiarysibudaksengall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Waww...baru tau benda ni...
    btw, nice blog...support your blog..

    HOT : Kolam renang terbesar di dunia
    TOP : Kolam renang palsu
    POPULAR : Rumah mewah selebriti
    GEMPAK : Memandu kapal terbang dengan ketinggian yang rendah
    PELIK : Jam termahal di dunia

    Dan banyak lagi di : Green Life

    ReplyDelete
  4. thankyou sebab sudi join Segmen Sekejap Simple ! Senarai peserta sudah diupdate , goodluck ye :D

    http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/05/senarai-peserta-segmen-sekejap-simple.html

    ReplyDelete
  5. hahaha..saya punya jadi byk lak link blog... ngeee~~ :))

    ReplyDelete
  6. info & tutorial yang bagus untuk tambah pautan pada sesuatu laman selain dari boleh ramaikan contact.

    ReplyDelete

Fanpage