Skip to main content

Followers

Lirik Lagu : Sebulatnya - The Fabulous Cat

Khamis , 06 / 06 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Lama dah wani tak taip lirik lagu , dulu masa sekolah suka buat buku lirik lagu , kihkihkih , siapa pernah buat ? Okey , kita sepp  ! hehe . Buku tu pun hilang ke mana tah , yela zaman sekolah rendah dulu , hehe .

Ini lirik lagu soundtrack dari drama EpilogCintaKhirana di Tv3 , samarinda .


Sebulatnya - TheFabulousCat

Tiada tangisan aku titiskan darinya air mataku
Dimanakah silap ku nyatakan satu persatu
Ingin ku tahu

Tak pernah aku salah tafsir
Tak pernah aku mengkhianati
Mengapa kamu buat begini
Tak pernah aku hilangkan diri 
Apakah makna engkau mendua
Tiada kucah atau segala

Aku sentiasa setia
Tolonglah percaya

Aku yang bodoh
Aku yang buta
Percayakan mu semula
Melihat mereka terpedaya
Percayakan mu semula

Bukan kerana ku sengaja meninggalkanmu
Kau sempurna untukku

Tapi kini kau salah tafsiri
Mengapa kau mengkhianati
Salahkah aku buat begini
Mengapa kau hilangkan diri
Tiada makna
Jadi apa kau kucah segala
Aku sentiasa setia
Aku tak percaya

Aku yang bodoh
Aku yang buta
Percayakan mu semula
Melihat mereka terpedaya
Percayakan mu semula

Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah seksamu
Yang pernah ku sakitimu

Luka di atas luka dan luka
Didalam tangisan ketenangan dendam yang lama
Mereka meraba mencari jalan yang bercahaya
Kembalilah padanya


klik untuk mendengar dan menonton

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Hiking Lata Medang , Kuala Kubu Bharu .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Setelah beberapa hari post ini di draft kan , dah tiba masa untuk wani post kan di blog .

Ahad / 25hb October 2015 ( 08.00 Pagi - 04.30 Petang )
Alhamdulillah , sampai rumah dengan selamat nya dari jungle tracking ke Bukit Medang . Btw , baru tahu ada bukit yang boleh didaki dekat kuala kubu tu . Katanya ada dua bukit , Bukit Medang dan Bukit Kutu , cumanya Bukit Kutu duration nya dalam 3 jam macam tu dan apabila smpai puncak hanya permandangan , berlainan dengan Bukit yang baru wani daki nie , apabila smpai puncak ada air terjun , nak naik ke Bukit Medang nie duration nya lebih kurang dua jam , dan turun hanya sejam lebih .
First time jungle tracking macam nie dan berkasutkan sandle , haha . Memulakan ingatkan kawan ajak gi jogging dekat bukit jalan tar , dalam ingatan terbayang macam bukit larut , hanya jalan tar dan perjalanan nya setengah jam macam tu . Bila dah smpai sana , baru t…

Toturial : Transparent Header guna Gimp 2

Jumaat , 17 / 05 / 2013 ! Assalamualaikum ! بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Toturial time (: Dah lama tak buat toturial sejak edit HTML dah bertukar ke wajah baru , wani rasa edit HTML kali nie agak payah sikit walaupun wani dah tahu cara nak menggunakannya . Wani buat toturial mana yang mampu jela ye .
Baiklah , kali nie wani nak bagitahu macam mana nak transparent kan header . Hilangkan background belakang header . Cuba tengok gambar dibawah nie :-
Tengok gambar ini setelah di transparent kan 
Macam mana wani buat ? Wani guna gimp 2 . Sesiapa yang tak ada boleh download di SINI . Sebelum di transparent kan , wani buat header di photoscape .
Jom mulakan ! 
01 . Buka Gimp2 > Open > Pilih Gambar .

02 . Tekan fuzzy > klik pada gambar .
pastikan ada garis putus-ii selepas klik pada gambar
03 . Tekan layer > transparency > add alpha channel

04 . Tekan delete yang ada pada keyboard korang di belah kanan , nampak ? Okey ! tekan .
05…

Nak buka pusat tuisyen .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , hari ini berkesempatan untuk update blog setelah sekian lama tidak menaip . Sebenarnya banyak sangat perkara yang ingin dikongsikan tapi sering tak berkesempatan . Bila banyak sangat nak dikongsikan ini adalah salah satu yang ingin wani kongsikan dalam blog ini .
Rata rata ramai tak blogger yang bukak kelas tuisyen ? Niat dihati teringin nak buat kelas tuisyen agama untuk pelajar pelajar tahun 1 -6 . Nie hanya plan bila nak jadi kenyataan pun tak pasti .
Wani nak sangat bukak kelas tuisyen agama untuk subjek sekolah agama . Mengajar tajwid , feQah , sirah dan sebagainyaa . Bila kutip dari pengalaman kengkawan macam " wahhhh ! seronoknyaa ".
Okeyy , faktor kelas untuk permulaan nak buat dekat rumah dahulu , kalau sambutan mengalakkan baru nak buat dekat rumah kedai atau rumah sewa . Tapi strategi rumah wani jauh dari kawasan perumahan yang wani ngajar sekarang .
Bab…