Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Monday, July 22, 2013

Peristiwa semalam .....

Isnin , 22 / 07 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Semalam pergi mydin ipoh , cadangnya nak beli casing phone kawan dekat gerbang malam tapi keluar mydin pkul 11 ++ , nak balik rumah lagi , tak adalah pergi gerbang malam tu mgkin khamis atau jumaat nie , hehe . Jumaatkan cuti nuzul Quran *wani !bertaddabur,bukanshopping.

Mula-ii hantar soleh dengan kawan dia balik rumah , lepas tu wani akan drive sendiri untuk balik rumah . Masa perjalanan balik rumah , Ya Allah , wani nyaris-ii nak terlanggar budak-ii naik moto , mungkin mat rempit kut yela dah pkul 12 ++ , naik pulak moto berkumpuln , mean bukan 1 moto tapi banyak .

Ceritanya macam nie , kawan wani kata nak gi makan dekat 1 kedai makan nie , tepi car wash , masa balik tu lalu kedai tu , wani terlupa sangat yang wani tengah drive , wani , amalina dengan insyirah pun pandang ke arah kedai tu , bila toleh ke depan , wani terkejut sebab kereta dah bertentangan jalan , depan tu pulak ada sekumpulan moto , wani break sikit , tukar jalan .

Ya Allah , wani tak tahu pulak yang diaorang KEJAR wani , tu pun amalina bagitahu yang diaorang KEJAR kitaorang , wani teragak-ii nak berhenti atau tak , nak bawa laju *konon-iinaklari tak pandai pulak , takut jadi benda lain nanti .

Wani pun berhenti , moto tu pun berhenti , budak moto tu turun pastu membebel sebelah tingkap wani , apa yang dia cakap pun wani tak dengar apatah lagi nak faham . Ingat nak buka tingkap , nak minta maaf , tiba-ii hasrat terbantut sebab muka budak tu samseng sangat . Takut wani . Lpas dia membebel , wani pun terus je jalan tanpa kata maaf . Terukkan wani ??

Bukan tak nak minta maaf , nak , sebab itu salah wani tapi budak tu serang wani tambahan pulak muka macam samseng , memang takutlah wani , tak jadi nak minta maaf . Takut kalau wani buka tingkap , dia buat benda yang tak diduga pulak . Lagipun budak tu takkan pandang wani sebagai budak kolej mesti dia ingat wani budak sekolah menengah , hehe . 

Wani rasa budak moto yang membebel semalam bukan budak sekolah tapi tunggangan moto-ii yang ada dibelakang kereta wani mungkin budak sekolah , amalina katalah .

Sungguh ! macam fobia nak bawa kereta ke arah pekan dah , kalau siang mungkin boleh tapi tidak nak pergi waktu malam .

Balik letak barang , kemas bilik , lepas tu call soleh , bagitahu pasal cerita tadi , orang laki , mestilah nasihat tapi dari percakapan macam marah , faham . Wani tak kata soleh marah pun , tahu , dia risau , wani dahlah kecik , pastu pemanduan tak lancar lagi . Terima kasih atas nasihat solehh mungkin lepas nie wani kena confident dalam bawa kereta dan yang paling penting jangan toleh kiri atau kanan , straight pandang depan (:

Huuu ! peristiwa semalam akan jadi satu pengajaran bagi wani dan ia merupakan titik mula garam dalam hidup wani *apaakucakapnie??HAHA .

Okey , time untuk baca buku , takut ada sesi soal jawab dalam kelas nanti .

Fi Hifzillah , Ilal liQa' 


9 comments:

  1. haha.. tu lah wanie.. lain kali hati-II.. bwak kereta buat mcm org bwak kereta :p *memang ngeri peristiwa semalam tu*

    ReplyDelete
  2. isk-isk...lain kali adik jangan berhenti tau...kita tak tau niat dia orang dik....


    p/s : contest tamat esok jam 12.00 malam......
    jangan lupa adik bcari pemenang...nombor yang kena bagi cik akak tau...hihi

    ReplyDelete
  3. nasib baik tak de pape..memang bahaya keluar malam2 ni,tambah2 bila terjumpa pula matrempit , lagi la takut..hehe, kak alyn pernah kena macam wanie, tapi bukan nak terlanggar diorang, tapi diorang yang tiba2 ikut (kami)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah ! Hisy ! tu lagi takut , macam kena AIM pulak .

      Delete
  4. kadang2 penunggang motor ni mcm harem bwk moto kita je yg nk kena elak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ?? Kalau jadi pape , pemandu kreta juga yg di persalahkan .

      Delete
  5. hishhh hati2 nohhhh... eh blajaq ipoh ka?? hehe

    ReplyDelete
  6. Hati2 lain kali kalau bawa kereta tambahan kalau waktu malam..

    ReplyDelete