Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Saturday, August 31, 2013

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke-56

Sabtu , 31 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Lama dah wani tak update blog , dan nampak nya blog sudah mula berhabuk . 
Fiuhh , Fiuhhh , Fiuhh ..
Uhukk Uhukk Uhukk ..
Terbatuk ! Maaf , wani sensitif dengan habuk , maka inilah jadinya , ngeh-ii 

Nakk dia sentiasa disisi tapi tak mampu untuk memperoleh lagi , jadi kena sabar . Dia ada family , kawan-ii , dan itu mesti more than dari kita . Tak pe , fahamm (:

Diri hari nie tak sihat , macam-ii penyakit kecik ada dalam diri nie . Makan pun tak lalu , badan panas , sakit perut , pening kepala , selsema , batuk , sakit tekak , dan macam-ii ada :D . 

Dahlah tak sihat , aduhh ! kena marah pula . Bukan dengan dia je , dengan ibu pun marah juga kerana sebab yang sama . Tahu ! Orang ambik kisah pasal kita tapi kita je yang anggap tak ada orang kisah langsung pasal diri nie . Tak nak cerita lebih-ii takut ada yang *muntahpelangi*

Sambut kemerdekaan dalam rumah , depan televisyen sambil jahit tudung , dan ditemani 3 orang housemate . Alhamdulillah , rumah masih berpenghuni :D

Hey ! awak , awak rakyat malaysia . Saya mengucapkan 
" Selamat Menyambut Kemerdekaan Yang ke-56 "
Bukan hanya merdekakan negara malah diri juga harus dimerdekakan .


Sunday, August 25, 2013

Back To Basics Giveaway

Ahad , 25 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


- klik banner untuk join -




Wednesday, August 07, 2013

Salam Aidilfitri Dari WanieZunidan

Rabu , 07 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


 pembaca , 

Disini bersama 29 Ramadhan 1434H . Saya Nur Syazwani Binti Zunidan ingin mengucapkan 
|| Selamat Hari Raya Aidilfitri , Minal Aidin Wal Faizin || 
kepada ibuayah , sanak saudara , kawan-ii dari Sek Men hinggalah ke kolej , follower blog wani , pembaca blog wani dan terakhir sekali kepada solehh .

Wani susun 10 jari tangan untuk memohon maaf kerana dan sekiranya wani ada terkasar bahasa , terguris hati , tulis perkara-ii yang tak baik , ada marah-ii dalam post-ii wani dan segalanya kesilapan yang tidak disedari . Harap dimaafkan . Bukan untuk bulan syawal sahaja tapi bulan-ii islam yang lain .

Doakan perjalanan wani balik ke kampung dengan selamat walaupun kampung dekat je , hehe , tak jauh mana , tak kuar dari selangor pun , hee . Wani doakan perjalanan  korang balik ke kampung dengan selamat , InShaAllah , Aamiin . Yang balik ke kelantan malam nie ( solehh )  , hati-ii atas highway , kalau mengantuk tukar ship yee .


Bila diumumkan rsok hari raya ,
Semua kanak- kanak beriye - iye ,
Di hari raya semua bergaya ,
Jangan lupa tutup aurat ye .
Beraya , beraya juga tapi pakaian raya tu harap bukan ketat , ikut bentuk badan dan apa-ii pakaian yang bila kita pandang rasa tutup tapi orang tengok macam balut badan jee .

Bila nak raya tertanya-tanya ,
Tiada anak bulan  , makan rayanya lusa ,
Banyak bicara , banyak dosa .
Wahai kawan-ii , maafkan saya (:
Maafkan aku sebab sepanjang perkenalan akan ada 1 tapi sebenarnya banyak , hehe , yang membuatkan kamu terasa hati , sakit hati dengan aku , bukan sahaja dari perbuatan malahan segi percakapan juga . Harap dimaafkan dan tak ambik hati lagi (:


Fi Hifzillah , Ilal liQa' 


Tuesday, August 06, 2013

"Mini Giveaway by Farhan Kerewx"

Selasa , 06 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


TEKAN BANNER!

Syarat-syarat:
  1. Terbuka kepada semua blogger warga Malaysia sahaja.
  2. Follow Blog Farhan Kerewx, follow twitter Farhan Kerewx & like fanpage Farhan Kerewx
  3. Wajib follow blog, like fanpage dan follow twitter semua sponsor. (Rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entry bertajuk "Mini Giveaway by Farhan Kerewx" dan jangan lupa backlink.
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste ke ruangan HTML dan publish entry.
  6. Tinggalkan URL entry anda diruangan komen sahaja. (Cbox tidak terima)
Senarai sponsor:
  

Follow Twitter Sponsor:



Klik Iklan Sponsor:



Senarai Hadiah:

  • Keychain Korea x1
  • Necklace Owl x1
  • Shawl x2
  • Keychain x1
  • Long Necklace x1
  • Keychain Felt x1
  • Bloglist x5
  • Twitter Background x5
  • Header x2
  • Top up rm5x2
  • Top up rm5x1
  • Top up rm10x3
  • Top up rm5x2
  • Top up rm5x4
  • Top up(celcom/maxis) x1
TAMAT: 18 OGOS 2013/ JAM 11:59 PM.




Sunday, August 04, 2013

Design Raya

Sabtu , 04 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Sangat penat , haha . Sebab apa ?? Sebab wani baru reka macam cover kad raya . Tapi wani tak pandai nak buat kad raya macam blogger buat tu , siapa sudi nak ajar wani macam mana nak buat ?? Wani pun teringin juga nak buat macam nie tapi sampai la nie tak tahu :D 

Nak tengok apa yang wani reka ?? Tapi biasa-ii je taw .


Hah ! inilah yang wani reka dari lpas zohor sampai nak masuk waktu asar nie . Jadi gambar jela mampu sebab tak pandai nak buat kad , hehe . Siapa-ii yang sudi ajar , turunkanlah ilmu sikit , nanti wani belanja eiskqim , hehe . Okeylah , nak gi solat asar nie . 0oh ! ye , wani hanya menggunkan photoscape sahaja .

Fi Hifzillah , Ilal liQa' 


Riak di Internet

Sabtu , 04 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

JOM BACA !! 



Jom baca ! Buat renungan kita bersama . Fikir , adakah kita pernah melakukannya ??
Muhasabah diri sama-ii



Fi Hifzillah , Ilal liQa' 

"KLIK-KLIK SYAWAL BY CIK AKAK COMEL"

Jumaat , 02 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


klik banner untuk join

Hadiah
Johan
 01 . 2 Novel cinta dari CikAkak
02 . 1 Edisi ayat-ii cinta @ kata motivasi dari CikAkak
03 . RM 10.00 Topup
04 . 1 Penanda buku hasil kreativiti CikAkak tersendiri
05 . Sijil Penyertaan

Naib Johan
01 . 1 Majalah mingguan wanita
02 . 1 Buku mastika dan lain-ii
03 . RM 5.00 Topup
04 . 1 Keychain dari CikAkak
05 . Sijil Penyertaan

Tempat Ketiga
01 . 1 Majalah Ujang
02 . 1 Keychain
03 . RM 5.00 Topup

Saguhati 10 Pemenang
|| Keychain dan Button Magnet comell ||


Tarikh Tamat : 18 / 08 / 2013



Thursday, August 01, 2013

Pemenang Segmen Cik Akak

Khamis , 01 / 08 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Lama sangat tak update . Maaf ! Internet dekat rumah nie macam kura-ii sikit , hehe . Alhamdulillah , dah 23 Ramadhan pada hari nie kita berpuasa . Mesti dah macam-ii lauk , kuih , air yang jarang kita dapat bulan lain tapi ada di bulan ramadhan , kan kan kan ?? Angguk sekarang ! Hahha . Ah ! pandai , hehehe . Tak nak membebel panjang , nak ke tujuan utama nya .

Tahniahh !!





Kepada pemenang contest cik akak , dan kepada pemenang yang dapat hadiah dari wani tu , maaf sesangat , lambat bagi hadiah , barang pun tak pos lagi . Tapi InShaAllah , lepas raya korang akan dapat hadiah topup dan wani akan start pos . Korang jangan marah wani ye sebab lambat , hehe . Sabar ! Korang akan dapat suatu hari nanti , hehe .

Selamat Hari Raya . Minta maaf salah silap wani dekat korang-ii (:

Fi Hifzillah , Ilal liQa'