Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Wednesday, October 16, 2013

Wordless Wednesday #19

Rabu , 16 / 10 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



|| Sayangilah Ayah seperti anda Meyayangi Ibu anda ||




Andai Lelaki Tahu

Rabu , 16 / 10 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Andainya lelaki tahu ,
Apabila seorang perempuan jatuh cinta , lelaki itu tidak semestinya punya segalanya. tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan airmata , itu bukan bermakna dia lemah , tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan bercakap banyak , dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas , tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah , itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya , tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik , bukan untuk dirinya tetapi untuk masa depan anda .

Andai lelaki tahu ,
Perempuan bukan tidak mempercayai anda , kadang-ii dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya , anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan merajuk , jangan kata dia mengada-ngada . Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen , tapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan jarang mengatakan 'i love u' , itu tidak bermaksud dia tidak menyintai anda tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan kata dia rindu pada kamu , dia benar2 maksudkannya . Apabila berjauhan , bayanganmu akan sentiasa bermain dimatanya .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan kata lelaki lain lebih baik dari kamu , jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu . Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik dimatanya .

Andainya lelaki tahu ,
Apabila perempuan berkata " tolong tinggalkan saya! " , dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya , dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar dan melihat adakah kamu memerlukan dia lagi . Apabila dia kembali tenang , percayalah , dia akan mencari anda semula . Itu tandanya dia benar-ii menyintai anda .

Andainya lelaki tahu ,
Sememangnya Allah mencipta lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri tetapi sekiranya mereka saling memahami , mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan .

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia bukan didatangkan dari kelemahan saja tetapi juga kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna . Dialah yang bakal menjadi perempuan yang bekerjaya , isteri juga menjadi ibu yang terbaik untuk anak-ii anda . Percayalah , hati perempuan itu sangat lembut andai kena caranya . Jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat . Perempuan sukar untuk mengawal perasaan . Dia terlalu emosional . Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda .


Sunday, October 13, 2013

Lirik Lagu : Mengharap Cinta ( Zarina Al-Qardy )

Ahad , 13 / 10 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Mengharap Cinta - Zarina Al-Qardy


Tiap waktu ku memikirkan mu
Setiap hariku dingin kaku
Tiap nafas yang aku helakan
Hanya tuk dirimu

Aku menangis
Bila mengenangkan masa silam
Dan terus menangis
Ketika menungguimu

Ku mengharap cinta
Tiada dalam duka
Kerna bukan ini
Yang aku mahukan

Ku ingin kau tau
Yang aku tersiksa
Menantimu
Hanya dirimu

Oh kekasih hadirlah diri mu
Untuk kesekian kali ini
Ku berdiri sendiri di sini
Bukan kerna terpaksa

**
Berikanlah
Keputusan buat kita
Jangan biar cinta kita
Begini


Wednesday, October 02, 2013

Assingment . Assingment . Assingment ---> Final Exam

Selasa , 01 / 10 / 2013
|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , dipanjangkan umur , dah masuk bulan 10 . 
Rasa macam semalam baru masuk belajar dan tiba-ii dapat assingment , 
kedebukk ! 
hempap atas kepala :D

Haha , assingment wani sangat banyak , sila hulurkan tangan anda untuk membantu , hehe .
Alhamdulillah , dah hantar 3 assingment tinggal lagi satu je
itupun presentation , powerpoint tak siap lagi .
PowerPoint wani kosong , mean tak ada idea nak buat kretif-ii :(

Dan mungkin presentation tu kena pada minggu depan . 
Yup ! Minggu depan 2 presentation . 
Satu kelas UsulTafsir dan lagi satu kelas IntermediateEnglish.

Doakan wani dapat siapkan powerpoint tu secepat yang mungkin , tak mau tangguh-ii dah . Huwaaa ! Rasa menyesal T.T
Final Exam bermula pada 18hb October nie .
Fuhh ! Tinggal lagi beberapa minggu saja nak fokus dalam kelas lepas nie studyweek dah .
Dan exam subjek yang wani ambik , mungkin bermula pada 30hb .
Wish me GoodLuck (:

InShaaAllah , wani akan update blog lagi pada hari-ii yang mendatang (:
Have A Nice Day ^^ *Hahaha,speakingkauJahh:D