Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Sunday, January 12, 2014

Balik Batang Kali

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Cuti Mid Sem , kolej wani bermula dari 10hb sampai 19hb . 19hb tu dah kena kembali ke kolej dan menghadapi exam midsem ..

Alhamdulillah , wani dah sampai rumah pada subuh sabtu , haha . Sampai rawang pukul 06.00 pagi . Ayah datang ambik dari Kuala kubu . Kenapa dari kuala kubu , sedangkan wani duduk batang kali ? Hah ! Inilah yang wani nak story . Mesti korang ingat wani tertidur dalam train :D

Ceritanya bermula begini ........

Wani punya tiket dari kuala kangsar ke kuala kubu pukul 01.45 pagi , tapi train sampai kuala kangsar pukul 02.15 pagi , takpe , perkara biasa . Wani punya tempat dalam koc 2B , bila dah sampai tempat yang wani nak duduk , tengok-ii ada seorang pakcik dah tidur kongke 2-2 tempat , nak kejut tak sampai hati lagipun wani tengok pakcik tu menakutkan , hehe . 

Alhamdulillah , belakang tu tak ada orang . Terpaksa duduk tempat orang , duduk dalam train tak tenang sebab duduk tempat orang , wani takut tiba-ii ada orang datang kata .
" Maaf , cik nie tempat saya " sambil tunjuk tiket .
Haha , takut , malu wani nanti , haha . Alhamdulillah , tak ada sepanjang perjalanan .

Bila dah sampai stesen kuala kubu , train tu tak berhenti pun , terus jalan . Wani dah panik , sebab ayah dah tunggu dekat KTM Kuala Kubu tu . Wani pun jumpa orang yang bertugas dalam train tu . Diaorang suruh turun dekat rawang dan minta serahkan tiket . Wani pun serahkan tiket dan duduk dalam kafe train tu , tunggulah sampai rawang . Wani dah bagitahu ayah , dan itulah sebabnya ayah ambik dari kuala kubu . Nasib ayah tak bising , hehe .

Dah nak sampai pakcik tu ada cakap sesuatu , tapi wani tak dengar sebab bunyi train lebih kuat dari suara pakcik tu . Pakcik tu cakap slow sangat , wani angguk-ii dan iya kan saja apa yang pakcik tu cakap . Dan serahkan balik tiket , siap ada note lagi .


Tapi wani tak ambik komuter lah , sebab ayah dah sampai rawang , lagipun ayah tak bagi ambik komuter , ayah suruh tunggu jugak sampai dia jemput . Alih-ii , ayah dah sampai sebelum train tu sampai , syukur , tak yah tunggu lama , lagipun mata dah minta tutup . Yela , wani tak tidur dalam train langsung , takut terlajak , ahaha .


Itulah kisahnya balik batang kali . Dan ini first time terjadi , dah lah balik sorang-ii . Sob sob .

Fi Hifzillah , Ilal liQa' 


1 comment: