Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Sunday, June 08, 2014

Kenduri perkahwinan Dan Hangout .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Alhamdulillah , rezeki jumpa dengan kawan kawan lama waktu sekolah menengah dulu dekat kenduri seorang kakak senior . Haa , lama tak jumpa diaorang but especially dapat jumpa Aqilah Rozalie . Ya Allah , paling tak disangka sangka sekali .

Keluar rumah semalam pukul 10 lebih *awalnya* , wani tumpang kawan je . Kereta tak mampu nak bawa lagi . Tunggu kawan dari perak , gara-gara jem semalam , kami sampai dekat tempat kenduri pukul 01.00 ++ tengahari . Ramai juga yang datang . Kami ada jumpa senior-senior yang lain dalam kenduri tu . Pukul 02.30 petang baru kami balik . Makan dah lama habis tapi tunggu nak bergambar dengan pengantin , kenalah tunggu pengantin selesai dengan sesi potong kek . Haa , bila pengantin dah selesai . Kami ikut pengantin masuk rumah , then bergambar  . Wani tak ada dalam gambar pengantin tu sebab dalam otak nie terlintas tak tahu nak duduk dekat posisi mana , takkan tengah-tengah pengantin kut . Huuu ! Memang tak nak lah , haha . Kalau belakang pengantin macam tak cantik pulak gambar tu nanti , heee .

Muka suami kak nani macam BlackMentor :D

Dah makan , borak-borak , bergambar , kami pun bergerak untuk ke destinasi seterusnya . Haa , kami ada masuk bangunan kL festival city dekat dengan Danau Kota , tapi masuk tempat parking jela , cari punya cari tak jumpa parking , dah satu tempat parking tu kami kelilingi namun tak jumpa parking . Tak jumpa parking , kami pun keluar dari bangunan tu dan terus bergerak gi Selayang Mall .

Dekat Selayang Mall , subhanaAllah , tak sangka boleh jumpa AqilahRozalie . Itu pun AinZulaikha bagitahu " Qilah ada dekat dalam " , haha . Mata wani terus melilau cari dia dalam kedai DIY tu , okey nampak dia dekat kaunter bayaran . Selesai tunggu dia habis bayar , kami pun bergambar sekejap , hehe .

Sengaja blurkan gambar (:

Habis jumpa Qilah dan snap snap . Kami pun gi minum minum dekat kedai Ayam Penyet , minum je , tak lalu nak makan dah . Dekat kedai tu tak buat apa pun melainkan menyembang tapi wani senyap je , hanya cakap cakap dengan Ain Zulaikha je . Sebenarnya tak tahu apa fungsi pergi Selayang Mall , bila tanya kawan rupa-rupanya nak tunggu Hidayah Adnan , dia pergi rumah bakal ibu mertuanya .

Bila dayah dah muncul , kami pun bergerak balik sebelum tu hantar AinZulaikha dekat rumah dia dulu . Waktu nak bergerak balik nie lah macam-macam terjadi . Kawan yang nak balik perak tu sesat . Haa , nak cari mereka pulak . Mereka sesat dekat Kolej Komuniti Selayang . Ambil diaorang dan terus hala ke rawang dan hantar mereka masuk highway . Dah hantar diorang , wani dengan kawan pun terus balik .

Ya Allah , penat di badan tak terkata apatah lagi kawan wani yang drive disebelah . Alhamdulillah , sampai rumah  .

Sekian untuk cerita wani kali nie . Maaf kalau ada tersalah kata , terkasar bahasa .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


2 comments:

  1. Haha,mcm2 la korg, hihi

    ReplyDelete
  2. nama pengantin perempuan sama dengan kita. Nani. hihi :p

    ReplyDelete