Final is around the corner .

December 19, 2014

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Alhamdulillah , masih berkesempatan untuk update blog . Btw , kekadang ada story yang nak diluahkan tetapi tak tahu ingin mulakan macam mana . Bila dah ada kesempatan ini , akan ku karang sebaik-ii nya , haha .

Berbalik kepada tajuk di atas . Hujung bulan disember nie wani akan tempuh final exam untuk semester lima (5) . Okeyy ! Lagi satu sem je tinggal , inshaaAllah . Dibawah nie jadual final exam . Alhamdulillah , tak ada dua (2) subjek pada hari yang sama . Sekarang adalah study week . Akanku guna study week nie sebaik mungkin dan menghantar segala-ii assingment yang tertangguh . Ermm , terasa ada setengah subjek carrymark macam sikit . Kalau pulun untuk final per40 , inshaaAllah , lulus . Tapi belum cuba belum tahu . 


Doakan wani dan kengkawan satu kolej KUISAS . Diploma dan Ijazah . May Allah Ease . Rasa takut jugak sem nie , kena naikkan pointer dan GPA . Mudah mudahan Allah permudahkan perjalanan peperiksaan kami , Rabbi Yassir Wala Tuassir . BittaufiQ wannajah . 

Boleh amalankan doa-ii dibawah untuk peperiksaan .

 . Doa Sebelum Masuk Dewan Peperiksaan .

"Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)"

 . Doa Sewaktu Lupa Menjawab Soalan .

"Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai, Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)".


"Allahumma yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhoir. Birohmatikaya Arhamarrohimin."
Maksudnya: "YaAllah Permudahkanlah Jangan Dipersulitankan dan Kau akhirkanlah dgn Kebaikan."


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||



You Might Also Like

3 comments

  1. Goodluck kakak. Do your best ya! :D

    ReplyDelete
  2. Good luck wani. semoga Allah permudahkan semua

    ReplyDelete
  3. good luck in final.. terasa rindu lak zaman study.. klu masa exam ni, memang kuaratinkan diri.. nak ambik mood bertenang..

    ReplyDelete

Fanpage