Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Sunday, December 20, 2015

Follower Hilang Seramai 20 Orang .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Tak tahu nak mulakan cerita macam mana , haha . Tapikan kalau bukak dashboard mesti wani akan tengok follower dulu , hahhaa .

Baru je balik daripada kampung , sampai rumah bukak laptop terus tekan google then bukak blog . Tengok-ii . Eh ! Kenapa follower berkurang ? Macam banyak pula tu , 20 orang .

Bila baca dekat dashboard , rupanya ada jugak blogger yang followers nya kurang . Wani tak adalah kisah sangat pasal followers nie cuma pelik , kenapa dalam sehari ramai unfollow sedangkan bukan senang nak unfollow blog nie , hehehe .

Dalam hati terdetik , mungkin blog wani tak syok kut sebab banyak sangat join segmen dan giveaway tapi cerita-ii menarik zero .

InshaaAllah , start bulan ini atau bulan depan . Ingat nak perbaharui blog , bukan template tapi pengisian dalam blog ini , macam nak banyakkan cerita mengenai islam atau hukum something , inshaaAllah . Tapi cuma perancangan , kekadang nak update blog ini perlukan masa yang banyak , keadaan yang tenang . 

Kepada yang masih follow dan baca blog wani ini , terima kasih bebanyak diucapkan . Wani hargai itu (:

_ Assalamualaikum _


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Friday, December 11, 2015

BUKU | Momen2 Mat Luthfi .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Momen2 Mat Luthfi .
Terbitan : Puteh Press .


Harga : SM - RM 25.00 / SS - RM 27.00


Postage : SM - RM 7.00 / SS - RM 11.00


Berminat ??
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Boleh screenshot dan hantar kepada no yang tertera sekiranya berminat untuk membeli atau sebarang pertanyaan tentang buku , CD atau barangan yang lain .


Untuk Tempahan Online ( SINI )



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



BUKU | Aku Ingin Berubah .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Aku Ingin Berubah .


Harga : RM 25.00 (SM) / RM 27.00 (SS)

Postage : SM - RM 7.00 / SS - RM 11.00


Berminat ??
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Boleh screenshot dan hantar kepada no yang tertera sekiranya berminat untuk membeli atau sebarang pertanyaan tentang buku , CD atau barangan yang lain .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Empat Tahap Mendidik Anak Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Dan ketahuilah bahawa hartamu dan anak anakmu itu hanyalah sebagai ujian dan sesungguhnya di sisi Allah pahala yang besar " | Surah Al-Anfal : 28 |

 Usia 0 - 6 Tahun .
Hendaklah kita banyak bergurau dan membelai dan memanjakan mereka dengan penuh kasih sayang . Jangan sesekali merotan mereka  bila melakukan kesalahan .

 Usia 7 - 14 Tahun .
Hendaklah kita mendidik mereka mendengar arahan , disiplin dan beri tanggungjawab . Didik mereka tentang solat , puasa dan ibadah .

 Usia 15 - 21 Tahun .
Hendaklah kita mendidik mereka dengan cara berkawan , bertukar pendapat dan hormati pendapat mereka selagi yang tidak bertentangan dengan syariat islam .

 Usia 21 Tahun Keatas .
Hendaklah ibubapa memberi mereka kebenaran bertindak selagi tidak bertentangan dengan syariat islam . Ibubapa hanya perlu bertindak sebagai nasihat agar segala tindakan mereka terkawal .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


IBLIS Dilaknat Disebabkan Keingkarannya .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Dan janganlah syaitan menghalang kamu ( daripada menurut jalan yang benar ) ; sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu " | Surah Az Zukhruf : 62 |

Pada suatu ketika , sebelum tercipta Bani Adam di muka bumi ini , terdapat sejenis makhluk yang suka hidup dalam keadaan bergaduh dan membuat kekacauan di muka bumi Allah .

Makhluk itu adalah jin dan syaitan yang sekarang ini satu golongan yang dilaknat Allah hinggalah ke hari kiamat . Kemudian , Allah S.W.T  telah mengangkat sejenis bangsa jin yang bernama Azazil untuk hidup bersama sama malaikat yang kuat beribadat kepada Allah S.W.T .

Daripada makhluk yang suka bergaduh sesama sendiri , Azazil berubah menjadi makhluk Allah yang paling kuat beribadat dan terkenal di kalangan para malaikat di langit . Azazil menjadi makhluk yang disayangi Allah kerana ketaatannya . Malah Azazil juga menjadi ketua kepada semua malaikat . Hal ini berkekalan sehingga satu ketika apabila Allah mencipta sejenis makhluk yang bernama manusia . 

Pada peringkat awal penciptaan Nabi Adam A.S semua malaikat mempersoalkan rasional penciptaan ini . Walau bagaimanapun akhirnya semua malaikat tunduk di bawah kekuasaan Allah lalu sujud kepada Nabi Adam A.S kecuali Azazil seorang .

Bermula dari detik itu , Azazil yang sekarang ini dikenali sebagai Iblis Laknatullah telah dibuang ke bumi . Lihatlah disebabkan keingkaran iblis dengan perintah Allah , lalu dalam sekelip mata darjatnya jatuh sera merta dan tiada lagi gelaran kehebatan diberikan kepada Iblis . Malah , menjadi musuh orang beriman dan musuh Allah hinggalah hari kiamat .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Thursday, December 10, 2015

' Giveaway By Newbie Fazrol iQbal '

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Klik Banner Untuk Join


. HadiaH .

Fazrol Iqbal -  sticker nama comel dan satu Tutorial
Aina Rahim - Bloglist januari hingga Mac 2016
Salina safea - Bloglist dan Review blog
Ct Roxalynna - Review blog
Penselduabee -  One blouse and one dress  (tiptop prelove)


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


" GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS "

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati


TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


MALAIKAT Yang Memiliki Darjat Tertinggi Di Sisi Allah .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Tiada seorang pun di antara kami (malaikat) melainkan mempunyai kedudukan yang tertentu "  ( Surah Al-Shaffat : 164 )

 Israfil .
Malaikat yang pertama sujud kepada Nabi Adam . Dialah pemilik sangkakala yang jika ditiup , maka nyawa-ii akan kembali ke tubuh masing-ii dan orang mati akan hidup kembali . Dia disebut juga sebagai pemanggil orang-ii mati , kerana pada hari kiamat ia akan memanggil orang-ii mati seraya berkata ,
" Wahai orang-orang yang telah hancur , bangkitlah kalian ! "
Maka , mereka pun bangkit .


 Jibrail .
Malaikat yang dijuluki dengan kepercayaan Allah ( Aminullah ) . Juga disebut "Waliyu Al Anbiya" kerana dia adalah penyampai wahyu Allah kepada para nabi serta menjauhkan daripada musuh musuh mereka . Ia disebut juga dengan "Ruh Al Quds" yang aromanya tercium ( kehadirannya diketahui ) dan memberikan kehidupan . Tempatnya adalah di " Shidratu Al Muntaha " .


 Mikail .
Adalah malaikat terdekat yang membawa berkat . Ia dipanggil dengan Pemberi Rezeki kerana bertugas membagikan rezeki kepada hamba-hambaNya .


 Izrail .
Adalah malaikat mulia yang mendapat tugas daripada Allah untuk mencabut roh . Dia disebut sebagai Malaikat Maut . Ke mana pun dia pergi , dia tidak akan kembali sebelum mencabut nyawa .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


"Pencarian Blog Terkemas 2015!"

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.

Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Monday, November 23, 2015

Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.
Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah
Follow Blog 
www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +
 Nadine Jamal

Follow Instagram
 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine
3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.
4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang
 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang
1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang

Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Sunday, November 22, 2015

Hukum Basuh Baju Guna Mesin Basuh .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Alhamdulillah , pada saat ini baru berkesempatan  untuk tulis entry , selalu hanya join segmen atau giveaway sahaja .

Baiklah , hari nie wani nak share dengan membaca blog wani mengenai hukum basuh baju menggunakan mesin basuh . Artikel yang akan wani taip ini daripada whatsapp group .



Sedikit perkongsian mungkin ada yang terlepas pandang hukum ini kerana sekarang boleh dikatakan semua menggunakan mesin basuh untuk mencuci pakaian .

Dalam bab thoharah , iaitu hukum membasuh baju menggunakan mesin basuh . Ramai yang tidak terdedah dengan cara membasuh dengan betul .

Baju yang bercampur dengan pakaian dalam , atau pakaian yang terpercik najis Hukmi ( Najis yang tidak nampak dan yakin terkena najis ) perlulah diulangi basuhan itu dengan BILAS dengan air lalu di akhir basuhan .

Ini kerana , air yang kurang daripada dua (2) kolah berada didalam mesin basuh menjadi AIR MUTANNAJIS dan dibawa solat . Maka hukumnya TIDAK SAH solat tersebut kerana pakaian masih menanggung najis .

Langkah-Langkahnya :-
 . Basuh baju seperti biasa jika bercampur dengan pakaian  yang bernajis .
Selepas tamat pembasuhan melalui durasi mesin basuh , lakukan semula dengan cara membilas baju satu persatu ataupun beberapa helai sekaligus melalui air yang dibuka semula dan ratakan sehingga basah .

 . Pakaian boleh dibilas dengan air paip diluar mesin basuh ataupun menggunakan paip didalam mesin basuh .

 . Jika ingin membilas didalam mesin basuh , bilasan air perlu diratakan ke semua baju TANPA membiarkan air BERTAKUNG didalam mesin basuh .

 . Membilas pakaian yang ingin dibawa solat tidak perlu lama lama dan menggunakan air yang banyak cukup sekadar meratakan .

 . Spin , selesai . Jemur dan boleh dibawa solat .

Hukum ini adalah hukum Muasorof yakni hukum yang baru selepas mesin basuh dicipta , maka para ulama mentafsirkan cara basuhan mengikut tahap kesucian dengan teliti dari segala sudut Thoharah .

Sebelum mesin basuh dicipta , umat manusia membasuh baju di sungai atau menjirus daripada tempayan air ataupun paip , maka air sudah mengalir dan tidak terikat dengan mutannajis kerana tidak direndam .


|| Nota Hati ||: Semoga perkongsian ini bermanfaat dan boleh berkongsi kepada orang lain . Segala yang baik datangnya dari Allah , dan yang buruk datangnya dari Allah tetapi disandarkan kepada wani . Harap bermanfaat untuk semua .

Di rumah wani pun pakai mesin basuh jugak . Mungkin betul pengisian diatas . Yela , kita hanya tahu masukkan semua baju dalam mesin basuh , tidak asingkan mana yang terkena najis dan sebagainya yang membuatkan pakaian tu tidak sah dibawa solat . Bila dah selesai basuh , jemur dan selesai . Rupanya , ada benda yang tidak habis lagi . Mungkin ada setengah orang yang melakukan pengasingan baju .

Daripada perkongsian diatas , boleh wani ubah cara pembasuhan baju selepas ini . Yang sebelum nie , kita khilaf . Semoga Allah ampuni segala kekhilafan itu .

Sekian sahaja perkongsian yang dapat wani kongsikan pada malam ini . Alhamdulillah , terima kasih kerana sudi membaca ^^

Assalamualaikum . Selamat malam .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


CD NASYID .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

 DARI BULAN 11 - BULAN 12 . BUKU-II DI BOOKSTORE_DUNIAIMAN ADA POTONGAN HARGA DARI 10% HINGGA 40% 



Saujana ( Aku Cinta Allah ) - RM 29.90

Maher Zain - RM 27.90

Irfan Makki ( i Believe ) - RM 27.90

Lah Ahmad ( Jalan Untuk Kembali ) - RM 25.90




Simfoni - RM 19.90

Sedekad Wildan ( Usah Berpaling Lagi ) - RM 20.90

Pop Nasyid - RM 22.90

Amar ( Cinta Hingga Ke Syurga ) - RM 25.90




Humood ALKHUDER : Kun Anta (CD) - RM 27.90

Nasyeed.Com Terbaik - RM 19.90

Destiny Indah - RM 19.90

Opick ( Salam Rindu Ya Musrhofa ) - RM 25.90

Opick ( Ya Maulana ) - RM 25.90

|| Harga diatas belum potongan lagi ||



Postage - SM : RM 7 / SS : RM 11

Berminat ??
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .

Boleh screenshot dan hantar kepada no yang tertera sekiranya berminat untuk membeli atau sebarang pertanyaan tentang buku , CD atau barangan yang lain .

Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


"Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda"

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


- Klik Banner Untuk Join -

. Hadiah .
Empat (4) helai tudung bawal crepe .


Tarikh Tamat : 05hb Disember 2015 ( 11.59 Malam )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Sunday, November 15, 2015

"Segmen Bloglist Meletop Sheila Inspire"

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

- Klik Banner Untuk Join -


Tarikh Tamat : 22hb November 2015 ( 11.59 Malam )


Jom join segmen bloglist nie 



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



"Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip"

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

- Klik Banner Untuk Join -

Apa yang boleh wani kata , blog Cik Tulip simple but nice , pengisian yang baik , loading pun cepat . Cumanya mungkin CikTulip boleh buat border pada sidebar untuk nampak sidebar blog , sekadar cadangan . Itu sahaja daripada wani , maaf jika tersalah atau panjang komennya , hehe . Salam Perkenalan .

Tagging :


Tarikh Tamat : 30hb November 2015 .
Tarikh Pengumuman Pemenang : 02hb Disember 2015 ( 3 orang ) .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||