Group ID

January 29, 2015

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Sekarang ini wani baru berjinak-ii dalam perniagaan online . Ermm , susah jugak ek nak cari orang . Ramai yang minta PM je , tapi tak beli pun . Takpe , adatlah kan meniaga , hahaha . 

Haa , wani baru tahu kalau nak meniaga-ii iklan dalam group fb kena bayar duit . Aduhhh ! Celah mana pula wani nak cari duit semata promote dalam group sebab belum tentu orang nak beli . Jadi wani terpaksa leave group tu dan group yang ada pending post sebab wani tahu post wani takkan di approve .

Wani promote dekat group iklan yang tak ada syarat je dan boleh post tanpa ID atau syarat-ii lain . Ada jugak group yang tak yah bayar tapi kena masukkan 50 ahli , 200 ahli , 20 ahli . Bukan tak nak masukkan . Takut orang tak suka , yela nama kena petik . Tadi kemaskini group , baru tahu wani banyak masuk group iklan . Haaa , orang petik la tu , haha . Tapi takpe je . Wani dah leave , hehe .

Macam mana ye nak buat orang beli barang kita ? Hehe . Takkan nak kena post dekat group setiap masa , nanti orang pun rimas dengan post kita , silap-ii boleh kena remove dari group , haaa , haha . Sekarang nie wani ambik pendekatan post dekat group yang ada sambutan , walaupun hanya PM dan upload gambar dalam instagram . Hanya tawakal je mampu .

Okeyy , tu je yang wani nak cerita . Kalau ada idea apa-ii boleh la comments atau kalau anda nak bantu wani ^^ .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


You Might Also Like

0 comments

Fanpage