WhatsApp web .

January 23, 2015

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani




















Wani tahu rata-rata dekat sini pasti pengguna smartphone dan android kan ? Dan pasti la anda jugak pengguna applikasi whatsapp . Okeyy , sekarang whatsapp dah boleh guna dekat komputer . Tapi kena update whatsapp latest version dahulu .

Hanya pergi dekat laman web whatsapp dan scan code bar yang ada di komputer guna henset anda . Bila code bar tu dah detect , ia akan connect ke komputer . 


Macam mana nak detect code tu ?
Okeyy , anda ke menu dan pilih whatsapp web .


Bila dah detect , automatik akan naik conversation whatsapp anda . 


Jika anda nak chat dengan orang baru . Tekan yang macam bentuk chat sebelah bintik tiga tu .



Dah puas guna dekat komputer ? Nak guna dekat smartphone pula . Haa , macam laman sosial lain kalau tak nak guna boleh log out kan ? Macam tu jugak dengan whatsapp . Anda boleh log out selepas habis digunakan .


Kalau guna dekat komputer whatsapp baru masuk ada bunyi ke ?
Ye , ada bunyi dan ada notification sebelah kanan komputer anda . Anda juga boleh setting dekat notification tu sama ada nak guna bunyi sahaja atau kedua-ii nya bunyi dan notification . 

User whatsapp yang hantar gambar , akan automatik gambar tu akn download sendiri . 

Senang je kan nak guna dekat komputer nie . Anda boleh cuba kalau nak cuba guna dekat komputer atau laptop . Sejak kejadian yang menimpa whatsapp wani semalam , wani dah serik nak guna whatsapp plus . Sekarang guna whatsapp biasa je . Dan ramai syorkan guna whatsapp biasa jee . Kejadian tu wani ada ceritakan DISINI . Boleh klik la kalau nak baca .

Sampai sini dulu entry kali nie . InshaaAllah , akan ada entry yang lain :D



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


You Might Also Like

2 comments

  1. wow!!! nak cuba!!! memang puas kalu guna kt lappy.. senang nak taip!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pastikan lappy anda tak share ngan org.. Hihi

      Delete

Fanpage