Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Tuesday, September 29, 2015

BUKU | MERANTAU KE DELI .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Merantau Ke Deli .

Terbitan : PTS Publishing House .

Harga : SM : RM 15 / SS : RM 17

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||

Buku | MEN ARE FROM MARS , WOMEN ARE FROM VENUS

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Men Are From Mars , Women Are From Venus .

Penulis : John Gray

Terbitan : PTS PROFESSIONAL PUBLISHING SDN . BHD 


Harga : SM : RM 35 / SS : RM 38 


Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Sunday, September 27, 2015

KITAB | TAFSIR IBNU KATSIR .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani






Tajuk Kitab : Ringkasan Tafsir Ibnu Tafsir .

Mempunyai Empat (4) Jilid . Setiap jilid terkandung surah-ii yang telah disusun .


Harga : RM 360


Postage : ( Tidak Ditentukan Lagi )

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||

Buku | The Other Side of the Coin .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Tajuk Buku : The Other Side of the Coin 

Terbitan : Puteh Press

Penulis : Aiman Azlan & Ameen Misran


Harga : SM : RM 25 / SS : RM 28 

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



7 Sunnah Hebat .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita semakin jauh dari Allah SWT. Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkah. Hendaknya kita sekurang-kurangnya selalu menjaga 7 Sunnah Nabi SAW setiap hari, yaitu :

 Pertama .
Tahajjud, kerena kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin dekat dengan Allah.

 Kedua .
Membaca Al-Qur’an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

 Ketiga .
Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, karena masjid merupakan pusat keberkahan, bukan karena panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

 Keempat .
Jaga sholat dhuha, karena kunci rezeki terletak pada sholat dhuha. Yakinlah, manfaat  sholat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

 Kelima .
Jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.

 Keenam .
Jaga wudhu’ terus menerus karena Allah menyayangi hamba yang berwu dhu’. Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu’ senantiasa ia akan merasa selalu sholat walau ia sedang tidak sholat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosanya dan sayangilah dia yaa Allah”.

 Ketujuh .
Amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi karena dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

 Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir pula, oleh karena itu setiap waktu harus selalu ada penghayatan dalam melaksanakan ibadah ritual dan ibadah ajaran Islam lainnya. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat ditangkal sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang berpangkal pada materialisme dan hedonisme .


|| Nota Hati ||Sebarkanlah ilmu ini, dan anda tidak akan rugi sedikitpun, sebarkan, semoga memberi manfaat pada semua.


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Lirik Lagu : Hati Hati ( Amira )

| Assalamualaikum |


Ada dua jalan cerita duka atau bahagia 
Mahu pilih yang mana 
Hati masih bertanya 
Lekas aku mahu jawapnya 

Jaga kau hati hati 
Takut ia dicuri 
Kelak nanti kau kan patah hati 
Mungkin akan terjadi 
Tapi masih tak pasti 
Harapan kau mengerti 

Lihat pada indah Bulan bintang 
Namun hilang bila tiba siang 
Dan kerna itu ku rasa bimbang 
Untukmu cintaku 

Angin membuaikan rasa rindu 
Tapi tak seperti yang selalu 
Dan kali ini ku biar berlalu 
Rasaku jadikan hati hati 

Dalam cerita ada rahsia 
Rahsia engkau aku dan dia 
Masih aku tertanya apa pengakhirannya 
Lekas aku mahu jawapnya

Jaga kau hati hati 
Takut ia dicuri 
Kelak nanti kau kan  patah hati 
Mungkin akan terjadi 
Tapi masih tak pasti 
Harapan kau mengerti 

Lihat pada indah Bulan bintang 
Namun hilang bila tiba siang 
Dan kerna itu ku rasa bimbang 
Untukmu cintaku 

Angin membuaikan rasa rindu 
Tapi tak seperti yang selalu 
Dan kali ini ku biar berlalu 
Rasaku jadikan hati hati 

Wahai merpati dua sejola
 Jangan kau terlupa 
Ikutkan hati engkau kan begini 
Ikutkan rasa kau hilang rasa 

Lihat pada indah Bulan bintang 
Namun hilang bila tiba siang 
Dan kerna itu ku rasa bimbang 
Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu 
Tapi tak seperti yang selalu 
Dan kali ini ku biar berlalu 
Rasaku jadikan hati hati 

Download MP3


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Monday, September 21, 2015

Buku | Van Der Wijck ( Tenggelam Kapal )

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Tenggelam Kapal | Van Der Wijck .

Sebuah Karya Hamka .


Sinopsis Buku

Kisah Zainuddin yang mempunyai ayah asal Minangkabau , dan ibu nya Makasar . Di Makasar dia dianggap orang Minangkabau lalu tidak diterima bergaul . Apabila dia sudah yatim piatu , dia berangkat pula ke ranah Minang . Di sana , dia dianggap sebagai orang Makasar . Tidak jugak diterima . Itu membuatkan dia terpinggirkan , lalu tersudut di suatu wilayah yang sepi . Sehinggalah dia bertemu dengan Hayati .

Gadis yang digelar Bunga Batipuh . Cantinya tiada bandingan , dan Hayati sahaja yang sudi berkawan dengan Zainuddin . Mereka berbalas surat dan akhirnya menjadi cinta .

Cinta itu yang baru pucuk , rupa rupanya akan dilanda badai . Ranah Minang yang kuat berpegang dengan adat , membuatkan Zainuddin tidak diterima . Pedihnya hati pada ketika hadirnya pula orang ketiga , Aziz , yang hampir sempurna . Malah diterima baik oleh keluarga Hayati .

Itulah mulanya perit cinta , dan berhujung pada tenggelamnya kapal Van Der Wijck .


Harga - SM : RM 20 / SS : RM 22 .

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



Buku | Istimewa Buat Permata Hati .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Buku yang menerangkan 26 langkah cara mensyukuri kelahiran anak cara islam .

Kelebihan buku ini :-

01 . Berwarna dan Berilustrasi .

02 . Kata-ii hikmah dari ulamak .

03 . Lengkap dengan ayat alQuran dan hadis .

04 . Tips yang hebat dan padat .

05 . Pakej 4 colours dengan kertas matt art .


Harga - SM : RM 18 / SS : RM 20

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Buku | 30 Wasiat Iman Syafie .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : 30 Wasit Iman Syafi'i

Terbitan : PTS Publishing .

Penulis : Khairul Ghazali .

Harga diri individu itu berdasarkan apa yang dilakukan bagi memperbaiki dirinya .


Antara kandungan dalam buku :- 

01 . Belajar dan mengajar Ilmu .
02 . Memilih Makanan yang Halal .
03 . Memperbanyakkan Lima Perkara .
04 . Sabar dengan Musibah , Syukur dengan Nikmat .
05 . Menziarahi Orang Sakit .


Dan lain lain wasiat Iman Syafie .


Harga : RM 17 .

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Sabun Taharah .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Sabun Taharah atau Sabun samak . 

Sabun nie digunakan untuk muka , cuci muka sekali dan bilas dengan air biasa sebanyak 6 kali .

Untuk penghasilan yang baik , pakai sabun taharah ini 2 kali sehari .

Keistimewaan Sabun Taharah .
01 . Boleh merawat jerawat , jeragat , bintik hitam dan lain lain . Sesuai untuk kulit sensitive .

02 . Sabun ini mengandungi bahan herba yang dibenarkan . Tiada bahan pengawet dan bahan kimia .

03 . Boleh merawat penyakit kulit seperti panau , ruam , gatal dan sebagainya .

04 . Boleh digunakan untuk samak .
Untuk samak : Letakkan sabun didalam baldi yang berisi air , kocakkan sehingga sabun larut kemudian jirus air tersebut ke tempat yang ingin disamak , bilas dengan air mutlak sebanyak 6 kali .

InshaaAllah , hasil nya takkan mengecewakan .

Harga : RM 8.00
Beli 2 - RM 12.00

Postage - SM : RM 6 / SS : RM 10

Berminat ? 
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan .
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Sunday, September 20, 2015

Pembahagian Hati

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Hati ada tiga :-

 Qalbun Maridh .
" Hati yang sakit , banyak buat maksiat tapi masih boleh diubati . Masih boleh menerima teguran dan ada usaha untuk ke arah kebaikkan. "

 Qalbun Salim .
" Hati yang sejahtera . Beriman sepenuhnya kepada Allah dan Rasul . Suka kepada teguran dan benci kepada kepujian . Hati sentiasa untuk Allah dalam melakkan apa jua perkara atau perbuatan. "

 Qalbun Mayit .
" Hati yang mati . Teguran dibalas dengan cacian . Dambakan kuasa dan harta . Cintakan dunia takutkan mati serta memiliki hati yang gelap. "


Berfikiran sejenak , hati kita dalam kalangan yang mana ?? Tepuk dada , tanya iman (:


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


" BROOCH Mini Giveaway "

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

- Klik Banner Untuk Join -



Tarikh Tamat : 22hb September 2015 .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Tutorial : Sidebar 2 Tone ( Cantum )

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Dah lama wani tak bagi tutorial . Dengan kelapangan yang ada , wani nak bagi tutorial sidebar . Sebelum nie pun wani ada bagi jugak ( SINI ) , anda semua boleh guna untuk cantikkan blog anda semua .

Mari kita mulakan ! 


 . Dashboard >> Template >> Edit HTML .

 . Tekan Ctrl + F , cari code
h2 {

 . Dah jumpa ?? Copy code dibawah dan pastekan di bawah h2 { .

text-align:center;
font:normal 14px Questrial;
-moz-border-radius:20 0 10px 10px;
-webkit-border-top-left-radius:10px;
-webkit-border-top-right-radius:10px;
background: #ffd1dc repeat scroll bottom center;
padding:5px 8px;
border:3px solid #ffd1dc;
}
.sidebar .widget-content {
font:normal 14px Questrial;
-moz-border-radius:0 0 10px 10px;
-webkit-border-bottom-left-radius:10px;
-webkit-border-bottom-right-radius:10px;
background: #e7f1fa repeat scroll bottom center;
padding:5px 8px;
border: 2px solid #e7f1fa;
}

 . Dah pastekan ? Boleh review sidebar anda . kalau betul , boleh save . Alhamdulillah ^^

Nota WarnaUngu : Tittle Sidebar .
Biru : Post Sidebar
Oren : Jenis Font
Hijau : Kebesaran Font

Sekian tutorial dari wani ^^


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


KemasKini Follower Blog .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Alhamdulillah , selesai jugak wani kemaskini follower . Nak kemaskini tu adalah dalam tiga (3) jam macam tu , tak tidur malam dibuatnya .

Wani dah follower 1000++ blog . Bila di unfollow blog-ii yang tertentu , sekarang tinggal 800++ lebih je blog yang wani follow .

Bukan sesaja nak unfollow . Wani suka jugak blogwalking blog yang wani follow tapi bila bukak tak ada apa , kekadang keluar yang blog hanya untuk pembaca yang di invite atau blog tu telah di removed . 

Semalam selama tiga (3) jam , memacam blog wani jumpa . Wani akan tunjuk blog macam mana . Bila paparan blog tu keluar macam tu wani akan unfollow dalam kata lain , delete dari following wani . Blog yang tidak terupdate dari 2011 sampai sekarang pun wani unfollow jugak , mungkin owner tu lupa password atau owner tu ada buat blog baru , hehehe .



Paparan Blog yang wani delete .

01 .  Hanya invite readers .



02 . URL blog itu tidak wujud .



03 . Blog tu tak ada post langsung dan Mengenai Saya tu nama pelik-ii , seperti nama indonesia .



04 . Blog tak ada post dan keluar URL Promote Indonesia .



05 . Terang lagi bersuluh , yang blog tu tak wujud dah .



06 . Blog yang keluar iklan pepelik dan ada blog paparan blog lucah , errrrr .



07 . Paparan belian Domain , mungkin owner tak bayar URL Domain .



08 . Blog yang telah di removed .



09 . Blog bila tekan URL keluar iklan Fibox.ws .



10 . Blog yang sudah jadi iklan .
( Wani dulu suka join segmen blog nie , owner tu blogger sabah , sekarang blog dia jadi macam nie dah )



11 . Dah reload banyak kali , tapi tetap keluar paparan macam nie .



Sebelas (11) paparan gambar contoh yang wani jumpa bila tekan URL BLog tu . Blog yang keluar macam tu , wani akan unfollow . Bukan apa , kekadang boleh terbantut blogwalking bila bukak blog-ii yang macam nie . Minta maaf sesangat kepada yang kena unfollow tu . Nak wani follow baru ? Tinggalkan URL anda dekat ruangan komen atau ChitChat .

Sesiapa ada masa yang banyak , nak buat kemaskini follower tu , semoga berjaya , jangan lupa sediakan air atau makanan ringan ditepi anda  



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||