Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Sunday, September 20, 2015

KemasKini Follower Blog .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Alhamdulillah , selesai jugak wani kemaskini follower . Nak kemaskini tu adalah dalam tiga (3) jam macam tu , tak tidur malam dibuatnya .

Wani dah follower 1000++ blog . Bila di unfollow blog-ii yang tertentu , sekarang tinggal 800++ lebih je blog yang wani follow .

Bukan sesaja nak unfollow . Wani suka jugak blogwalking blog yang wani follow tapi bila bukak tak ada apa , kekadang keluar yang blog hanya untuk pembaca yang di invite atau blog tu telah di removed . 

Semalam selama tiga (3) jam , memacam blog wani jumpa . Wani akan tunjuk blog macam mana . Bila paparan blog tu keluar macam tu wani akan unfollow dalam kata lain , delete dari following wani . Blog yang tidak terupdate dari 2011 sampai sekarang pun wani unfollow jugak , mungkin owner tu lupa password atau owner tu ada buat blog baru , hehehe .



Paparan Blog yang wani delete .

01 .  Hanya invite readers .



02 . URL blog itu tidak wujud .



03 . Blog tu tak ada post langsung dan Mengenai Saya tu nama pelik-ii , seperti nama indonesia .



04 . Blog tak ada post dan keluar URL Promote Indonesia .



05 . Terang lagi bersuluh , yang blog tu tak wujud dah .



06 . Blog yang keluar iklan pepelik dan ada blog paparan blog lucah , errrrr .



07 . Paparan belian Domain , mungkin owner tak bayar URL Domain .



08 . Blog yang telah di removed .



09 . Blog bila tekan URL keluar iklan Fibox.ws .



10 . Blog yang sudah jadi iklan .
( Wani dulu suka join segmen blog nie , owner tu blogger sabah , sekarang blog dia jadi macam nie dah )



11 . Dah reload banyak kali , tapi tetap keluar paparan macam nie .



Sebelas (11) paparan gambar contoh yang wani jumpa bila tekan URL BLog tu . Blog yang keluar macam tu , wani akan unfollow . Bukan apa , kekadang boleh terbantut blogwalking bila bukak blog-ii yang macam nie . Minta maaf sesangat kepada yang kena unfollow tu . Nak wani follow baru ? Tinggalkan URL anda dekat ruangan komen atau ChitChat .

Sesiapa ada masa yang banyak , nak buat kemaskini follower tu , semoga berjaya , jangan lupa sediakan air atau makanan ringan ditepi anda  



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


3 comments:

  1. Haha..Lamanya..Smlm Mimi Pun Ingat Nak Buat Jugak Tapi At Last Layan Ceqita Korea PulaK..Kiki

    ReplyDelete
  2. rajinnye wani..sy pun nak buat camtu gak tp sifat M ne alahai ... hehe

    ReplyDelete