Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Sunday, December 20, 2015

Follower Hilang Seramai 20 Orang .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Tak tahu nak mulakan cerita macam mana , haha . Tapikan kalau bukak dashboard mesti wani akan tengok follower dulu , hahhaa .

Baru je balik daripada kampung , sampai rumah bukak laptop terus tekan google then bukak blog . Tengok-ii . Eh ! Kenapa follower berkurang ? Macam banyak pula tu , 20 orang .

Bila baca dekat dashboard , rupanya ada jugak blogger yang followers nya kurang . Wani tak adalah kisah sangat pasal followers nie cuma pelik , kenapa dalam sehari ramai unfollow sedangkan bukan senang nak unfollow blog nie , hehehe .

Dalam hati terdetik , mungkin blog wani tak syok kut sebab banyak sangat join segmen dan giveaway tapi cerita-ii menarik zero .

InshaaAllah , start bulan ini atau bulan depan . Ingat nak perbaharui blog , bukan template tapi pengisian dalam blog ini , macam nak banyakkan cerita mengenai islam atau hukum something , inshaaAllah . Tapi cuma perancangan , kekadang nak update blog ini perlukan masa yang banyak , keadaan yang tenang . 

Kepada yang masih follow dan baca blog wani ini , terima kasih bebanyak diucapkan . Wani hargai itu (:

_ Assalamualaikum _


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Friday, December 11, 2015

BUKU | Momen2 Mat Luthfi .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Momen2 Mat Luthfi .
Terbitan : Puteh Press .


Harga : SM - RM 25.00 / SS - RM 27.00


Postage : SM - RM 7.00 / SS - RM 11.00


Berminat ??
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Boleh screenshot dan hantar kepada no yang tertera sekiranya berminat untuk membeli atau sebarang pertanyaan tentang buku , CD atau barangan yang lain .


Untuk Tempahan Online ( SINI )



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



BUKU | Aku Ingin Berubah .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Tajuk Buku : Aku Ingin Berubah .


Harga : RM 25.00 (SM) / RM 27.00 (SS)

Postage : SM - RM 7.00 / SS - RM 11.00


Berminat ??
To purchase sms / wasap / telegram : +60147259477
Facebook : Syazwani Zunidan / Dunia Iman .
Wechat ID : WanieZunidan
Ask fm : waniesyazwani
Instagram : bookstore_duniaiman .


Boleh screenshot dan hantar kepada no yang tertera sekiranya berminat untuk membeli atau sebarang pertanyaan tentang buku , CD atau barangan yang lain .


Untuk Tempahan Online ( SINI )


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Empat Tahap Mendidik Anak Mengikut Sunnah Rasulullah S.A.W .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Dan ketahuilah bahawa hartamu dan anak anakmu itu hanyalah sebagai ujian dan sesungguhnya di sisi Allah pahala yang besar " | Surah Al-Anfal : 28 |

 Usia 0 - 6 Tahun .
Hendaklah kita banyak bergurau dan membelai dan memanjakan mereka dengan penuh kasih sayang . Jangan sesekali merotan mereka  bila melakukan kesalahan .

 Usia 7 - 14 Tahun .
Hendaklah kita mendidik mereka mendengar arahan , disiplin dan beri tanggungjawab . Didik mereka tentang solat , puasa dan ibadah .

 Usia 15 - 21 Tahun .
Hendaklah kita mendidik mereka dengan cara berkawan , bertukar pendapat dan hormati pendapat mereka selagi yang tidak bertentangan dengan syariat islam .

 Usia 21 Tahun Keatas .
Hendaklah ibubapa memberi mereka kebenaran bertindak selagi tidak bertentangan dengan syariat islam . Ibubapa hanya perlu bertindak sebagai nasihat agar segala tindakan mereka terkawal .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


IBLIS Dilaknat Disebabkan Keingkarannya .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Dan janganlah syaitan menghalang kamu ( daripada menurut jalan yang benar ) ; sesungguhnya syaitan itu musuh yang nyata bagi kamu " | Surah Az Zukhruf : 62 |

Pada suatu ketika , sebelum tercipta Bani Adam di muka bumi ini , terdapat sejenis makhluk yang suka hidup dalam keadaan bergaduh dan membuat kekacauan di muka bumi Allah .

Makhluk itu adalah jin dan syaitan yang sekarang ini satu golongan yang dilaknat Allah hinggalah ke hari kiamat . Kemudian , Allah S.W.T  telah mengangkat sejenis bangsa jin yang bernama Azazil untuk hidup bersama sama malaikat yang kuat beribadat kepada Allah S.W.T .

Daripada makhluk yang suka bergaduh sesama sendiri , Azazil berubah menjadi makhluk Allah yang paling kuat beribadat dan terkenal di kalangan para malaikat di langit . Azazil menjadi makhluk yang disayangi Allah kerana ketaatannya . Malah Azazil juga menjadi ketua kepada semua malaikat . Hal ini berkekalan sehingga satu ketika apabila Allah mencipta sejenis makhluk yang bernama manusia . 

Pada peringkat awal penciptaan Nabi Adam A.S semua malaikat mempersoalkan rasional penciptaan ini . Walau bagaimanapun akhirnya semua malaikat tunduk di bawah kekuasaan Allah lalu sujud kepada Nabi Adam A.S kecuali Azazil seorang .

Bermula dari detik itu , Azazil yang sekarang ini dikenali sebagai Iblis Laknatullah telah dibuang ke bumi . Lihatlah disebabkan keingkaran iblis dengan perintah Allah , lalu dalam sekelip mata darjatnya jatuh sera merta dan tiada lagi gelaran kehebatan diberikan kepada Iblis . Malah , menjadi musuh orang beriman dan musuh Allah hinggalah hari kiamat .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||



Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


Thursday, December 10, 2015

' Giveaway By Newbie Fazrol iQbal '

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Klik Banner Untuk Join


. HadiaH .

Fazrol Iqbal -  sticker nama comel dan satu Tutorial
Aina Rahim - Bloglist januari hingga Mac 2016
Salina safea - Bloglist dan Review blog
Ct Roxalynna - Review blog
Penselduabee -  One blouse and one dress  (tiptop prelove)


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


" GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS "

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati


TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


MALAIKAT Yang Memiliki Darjat Tertinggi Di Sisi Allah .

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


" Tiada seorang pun di antara kami (malaikat) melainkan mempunyai kedudukan yang tertentu "  ( Surah Al-Shaffat : 164 )

 Israfil .
Malaikat yang pertama sujud kepada Nabi Adam . Dialah pemilik sangkakala yang jika ditiup , maka nyawa-ii akan kembali ke tubuh masing-ii dan orang mati akan hidup kembali . Dia disebut juga sebagai pemanggil orang-ii mati , kerana pada hari kiamat ia akan memanggil orang-ii mati seraya berkata ,
" Wahai orang-orang yang telah hancur , bangkitlah kalian ! "
Maka , mereka pun bangkit .


 Jibrail .
Malaikat yang dijuluki dengan kepercayaan Allah ( Aminullah ) . Juga disebut "Waliyu Al Anbiya" kerana dia adalah penyampai wahyu Allah kepada para nabi serta menjauhkan daripada musuh musuh mereka . Ia disebut juga dengan "Ruh Al Quds" yang aromanya tercium ( kehadirannya diketahui ) dan memberikan kehidupan . Tempatnya adalah di " Shidratu Al Muntaha " .


 Mikail .
Adalah malaikat terdekat yang membawa berkat . Ia dipanggil dengan Pemberi Rezeki kerana bertugas membagikan rezeki kepada hamba-hambaNya .


 Izrail .
Adalah malaikat mulia yang mendapat tugas daripada Allah untuk mencabut roh . Dia disebut sebagai Malaikat Maut . Ke mana pun dia pergi , dia tidak akan kembali sebelum mencabut nyawa .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||


"Pencarian Blog Terkemas 2015!"

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.

Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.

Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||