Jualan Buku

November 04, 2016

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Image result for books tumblr

Alhamdulillah . Masih berkesempatan untuk update blog kesayangan nie . Dah lama tinggal . nie pun pakai wifi sekolah , hoho .

Sedia maklum , mungkin ada yang tahu dan tak , wani ada buat jualan buku secara online . Allah , bukan nak kata apa , hari-ii fikir macm mana nak tingkatkan sale jualan buku nie . Kalau dengan cara menghadap laptop then setiap jam update buku tak terbuat rasanya dengan ada pendapatan tetap ini , kekadang ada fikir gak , nak je duduk depan laptop seharian , masa kerja macm office dan update buku saja tapi pendapatan tak sebanyak kerja tetap ini .

Bila kerja bawah orang nie , kita kena ikut arahan boss tak boleh memandai nak bagi freegift , postage free dan sebagainyaa . Melainkan atas arahan boss tersebut tapi sepanjang wani buat side income nie , diskaun akan diberikan atas arahan boss .

Banyak juga join group dan bertanya-ii tentang jualan mereka . Kebanyakkannya suri rumah dan student , memang banyak masa nak buat jualan online , update hari-ii , setiap masa dan dapat pula orang atasan yang sering bagi manfaat kepada customer mereka .

Ottoke ? Macam mana nak belajar tingkatkan sale jualan buku nie melalui online ? Wani tengok antara yang terkenal dengan jualan buku online Sahabat At-Taqwa , Sahabat E-Nur dan sebagainya . Bila buka insta mereka , wahh daebak ! Beribu follower , komen dan likes . Diaorang keluarkan duit ke haa untuk beli followers dan likes facebook ?  Hahaha . Kekadang sampai fikir macam tu . Tapi takkan wani nak minta duit dekat boss pula sedangkan dia dah ada kedai sendiri  .

Setakat nie jualan buku wani dalam sebulan adalah customer sorang atau dua orang , haha . Sedih kan ? :') Hehe cuma fikir takpela , pelan pelan . Allah akan bagi setakat mana usaha dan kemampuan kita . Mudah mudahan InshaaAllah , mana tahu satu hari nanti wani boleh bukak kedai buku dan stationery sendiri . Aamiin (:

Alang-ii dah baca , jom lawat laman web Dunia Iman Bookstore (:

Facebook : https://www.facebook.com/duniaimanbookstore/Instagram : https://instagram.com/duniaiman_bookstore/Twitter : https://twitter.com/duniaimanTelegram : https://telegram.me/duniaiman_bookstoreWebsite : http://duniaiman.com/

Dunia Iman Bookstore menjual buku dari pelbagai penerbit , buku agam dan buku latest , CD agama juga ada jual seperti bacaan Al-Quran , nasyid , doa kanak kanak . Semua ada . Buku prasekolah dari umur 4 - 6 tahun pun sedia dalam jualan kami .

Boleh recommend kepada rakan-ii , sanak saudara anda jualan buku online wani nie . InshaaAllah , cuba cari buku pilihan customer .

Sampai sini jaga post wani . Ada peluang wani akan menaip lagi . Kena jaga budak transit , hehe . Maaf sekiranya ada salah dan kekurangan atas post kali ini .




|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||





You Might Also Like

5 comments

  1. Xpa wani sabar dan teruskan istiqomah...inshaAllah...ada rezeki....

    Meh join telegram
    Hafiz Khalifa:
    "Kau nak suruh aku payung apa tadi?"

    "Payung ah ayat best-best sikit .."

    Jomlah ke Channel Abang Akak Payung . Channel ni baru lagi.


    Jangan Cakap Abang dengan Akak Tak Payung Lah

    Telegram.me/AbangAkakPayung

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan dari cheq hanie..jemput singgah

    ReplyDelete
  3. wow.. boleh terjah beli nanti..
    semoga lebih sukses dlm bidang perniagaan..

    ReplyDelete
  4. Takpe Wani, sis pun sama. Moga dipermurahkan rezeki kita yang jual online ni.

    http://axlensa.blogspot.my

    ReplyDelete

Fanpage