Home Owner TutoriaL Lirik Lagu Dunia Iman Bookstore

Followers

Thursday, April 20, 2017

Lirik Lagu : Mungkin ( Dia Band )

|| Assalamualaikum ||

Image result for heartbroken tumblr pictures

Mungkin inilah satu cara
Tuhan mengajar kita
kenali erti tabah

Walau aku amat mncinta
Namun hati tak rela
Kasih ku diperdua

kamu kamu kejamnya sungguh
membuat aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
hati yang berkecai sejuta
jika ada lain ke rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Jika diriku kan kembali
Mungkin juga salah ku
Terlalu mencintaimu

Kamu kamu kejamnya sungguh
Membuat aku mengharapkan kamu

Mungkin belum pernah kau rasa
hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Kenapa kau lukakan hatiku

Mungkin belum pernah kau rasa
Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia

Hati yang berkecai sejuta
Jika ada lain ku rela kau pergi
Mungkin cuba untuk lebih setia





|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Lirik Lagu : Saat Bahagia ( Ruffedge )

|| Assalamualaikum ||

Image result for love tumblr

kisah cinta kita
Kini ku lagukan 
Tulus ikhlas dari hati ini
Moga dikau mengerti

Haruman diriku
Senyuman di wajahmu
Didalam mataku ada daku

Ku rasa bersyukur
Ditemukan denganmu
Alangkah indahnya tersusun
Jiwamu didalam jiwaku

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa

Walau begitu kita seharusnya lebih memahami
Mengharungi rintangan yang meminggir
Oh . sayang perjalanan begini
Kita hadapi hingga ke akhir

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa

Di saat ini
Perasaan ini ku lagu
Ku nyanyikan keputusan dihati

Di saat ini . . inginku dengar darimu

Perasaanmu tentang kisah ini .

Ini dikata . . saat bahagia
Sehati sejiwa untuk selamanya
Inikah dikata ( sampai disini ) indahnya dunia
Walau sementara menjadi bermakna
Disatukan jiwa bersama merasa


bersama selamanya kau dan aku ( 3x )

Bersama merasa .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


Saturday, February 04, 2017

GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum . Salam Perkenalan (:
Boleh panggil , wani . Berusia 23 Tahun . Menetap di Selangor


Tarikh Tamat : 13hb Februari 2017



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||






Sunday, January 01, 2017

Kisah Baru 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Image result for happy new year 2017


Alhamdulillah , Allah beri untuk bernafas merasai tahun baru 2017 . Selamat tahun baru diucapkan kepada pembaca blog ini , rakan-ii dan yang mengenali diri ini .

Selamat tinggal 2016 , banyak kenangan manis dan pahitnya . Kenangan yang manis , inshaaAllah akan diingati dan dikenang . Kenangan yang pahit , wani akan jadikan pengajaran , dan kesedihan yang dirasai akan dipadam pelan-ii .

Dalam 2016 , terasa banyak pahit daripada manis  . Semoga tahun nie banyak manis daripada pahit dan perbaiki diri ke arah yang lebih baik (:

Setiap kali tiba tahun baru mesti memasing ada azam dan semangat tersendirinya . Wani doakan azam korang akan tercapai dengan baik dan mudah dilakukan .

Tahun 2017 . Umur pun meningkat dah , 23 tahun image InshaaAllah , kerja tempat yang sama , rumah yang sama , bekerja dengan orang yang sama , hadap mulut yang sama , haha . Banyakkan saving daripada boros seperti tahun lepas walaupn dah capai target . Cumanya tahun nie nak target lebih sikit , inshaaAllah , ada perancangan yang lebih baik , semoga Allah permudahkan . Dan tingkatkan amal ibadah untuk bekalan ke akhirat serta melahirkan wani yang pandai masak image .

Semoga tahun tahun sebelum nie ada pengajaran dan tahun ini akan jadi lebih baik daripada tahun lepas . Oh ! tahun lepas (2016) , ramai kawan wani kahwin dan melahirkan anak . Alhamdulillah , tahniah . Semoga menjadi isteri & ibu yang mithali buat anak dan suami  .


|| Nota Hati ||Selamat Hari Lahir buat ibu 

Semoga ibu panjang umur , murah rezeki , dikurniakan kesabaran dan kesihatan yang berpanjangan untuk mengharungi hidup didunia dan mendoakan kami adik beradik . Ibu adalah segalanya buat kami dan buat ayah . Semoga ibu dirahmati Allah dunia dan akhirat :)


Sekian untuk pembukaan lembaran baru tahun 2017 . Semoga semua dalam lindungan Allah . Ada peluang ruang dan masa , inshaaAllah akan menulis lagi post akan datang . Maaf sekiranya ada kekurangan dan kesalahan pada post ini .


|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||