Skip to main content

Followers

GIVEAWAY : INI BLOG SIAPA?

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum . Salam Perkenalan (:
Boleh panggil , wani . Berusia 23 Tahun . Menetap di Selangor


Tarikh Tamat : 13hb Februari 2017



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'   ||






Comments

  1. Hai wani... terima kasih sudi join goodluck :D

    ReplyDelete
  2. Good luck! semoga berjaya ya hehe :)

    ReplyDelete
  3. singgah sini.. :)

    http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/02/giveaway-ini-blog-siapa.html

    ReplyDelete
  4. good luck..singgah dari GA yang sama
    http://msvelentine.blogspot.com/2017/02/giveaway-ini-blog-siapa.html

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete
  6. GIVEAWAY ke dua dari saya sedang berlangsung,jemput join... :D https://sishawa.blogspot.my/2017/03/giveaway-link-with-me.html

    ReplyDelete
  7. Haaaii.. TB datang melawat blog.. tak dapat nak komen sangat sebab tengah blogwalking dah singgah blog2 yang lain.. TB doakan untuk awak semoga hari ni hari yang lebih baik dari semalam .. K bye..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Hiking Lata Medang , Kuala Kubu Bharu .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Setelah beberapa hari post ini di draft kan , dah tiba masa untuk wani post kan di blog .

Ahad / 25hb October 2015 ( 08.00 Pagi - 04.30 Petang )
Alhamdulillah , sampai rumah dengan selamat nya dari jungle tracking ke Bukit Medang . Btw , baru tahu ada bukit yang boleh didaki dekat kuala kubu tu . Katanya ada dua bukit , Bukit Medang dan Bukit Kutu , cumanya Bukit Kutu duration nya dalam 3 jam macam tu dan apabila smpai puncak hanya permandangan , berlainan dengan Bukit yang baru wani daki nie , apabila smpai puncak ada air terjun , nak naik ke Bukit Medang nie duration nya lebih kurang dua jam , dan turun hanya sejam lebih .
First time jungle tracking macam nie dan berkasutkan sandle , haha . Memulakan ingatkan kawan ajak gi jogging dekat bukit jalan tar , dalam ingatan terbayang macam bukit larut , hanya jalan tar dan perjalanan nya setengah jam macam tu . Bila dah smpai sana , baru t…

Toturial : Transparent Header guna Gimp 2

Jumaat , 17 / 05 / 2013 ! Assalamualaikum ! بسم الله الرحمن الرحيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Toturial time (: Dah lama tak buat toturial sejak edit HTML dah bertukar ke wajah baru , wani rasa edit HTML kali nie agak payah sikit walaupun wani dah tahu cara nak menggunakannya . Wani buat toturial mana yang mampu jela ye .
Baiklah , kali nie wani nak bagitahu macam mana nak transparent kan header . Hilangkan background belakang header . Cuba tengok gambar dibawah nie :-
Tengok gambar ini setelah di transparent kan 
Macam mana wani buat ? Wani guna gimp 2 . Sesiapa yang tak ada boleh download di SINI . Sebelum di transparent kan , wani buat header di photoscape .
Jom mulakan ! 
01 . Buka Gimp2 > Open > Pilih Gambar .

02 . Tekan fuzzy > klik pada gambar .
pastikan ada garis putus-ii selepas klik pada gambar
03 . Tekan layer > transparency > add alpha channel

04 . Tekan delete yang ada pada keyboard korang di belah kanan , nampak ? Okey ! tekan .
05…

Nak buka pusat tuisyen .

|| Assalamualaikum || بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , hari ini berkesempatan untuk update blog setelah sekian lama tidak menaip . Sebenarnya banyak sangat perkara yang ingin dikongsikan tapi sering tak berkesempatan . Bila banyak sangat nak dikongsikan ini adalah salah satu yang ingin wani kongsikan dalam blog ini .
Rata rata ramai tak blogger yang bukak kelas tuisyen ? Niat dihati teringin nak buat kelas tuisyen agama untuk pelajar pelajar tahun 1 -6 . Nie hanya plan bila nak jadi kenyataan pun tak pasti .
Wani nak sangat bukak kelas tuisyen agama untuk subjek sekolah agama . Mengajar tajwid , feQah , sirah dan sebagainyaa . Bila kutip dari pengalaman kengkawan macam " wahhhh ! seronoknyaa ".
Okeyy , faktor kelas untuk permulaan nak buat dekat rumah dahulu , kalau sambutan mengalakkan baru nak buat dekat rumah kedai atau rumah sewa . Tapi strategi rumah wani jauh dari kawasan perumahan yang wani ngajar sekarang .
Bab…